SENZACIJA NA POMOLU: Dao gol Liverpulu u LŠ, a sad pred vratima "Enfilda"


IZVOR: Republika - 29.10.2018 | 16:41


Trener Liverpula Jirgen Klop odlučan je u nameri da ozbiljno pojača ekipu u zimskom prelaznom roku. Nemac ima prvog pika, dželata "Redsa" iz susreta u Napulju, Lorenca Insinjea.

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klop

U aktuelnoj sezoni Lorenco Insinje je na 12 mečeva u svim takmičenjima postigao osam pogodaka. Deluje da odlazak Mauricija Sarija uopšte nije poremetio italijanskog fudbalera koji i sa Karlom Anćelotijem sarađuje sasvim solidno. Ipak spekulacije kažu da bi i on posle odlaska Sarija želeo da promeni sredinu, a najzainteresovaniji za njega su Liverpul i Barselona. 

Engleski mediji pišu da je Napoli spreman da proda Insinjea Liverpulu ako bi engleski klub izbrojao 100 miliona evra, donosno 79 miliona funti. 

Foto: Tanjug/AP

Lorenco Insinje

Ovaj 27-godišnji fudbaler ima četvorogodišnji ugovor sa Napolijem, tako da klub ima jaku pregovaračku pozicijiu. Pitanje je trenutno koliko Insinje treba Liverpulu s obzirom na to da je sastav sa "Enfilda" dobro popunjen, pa bi Jirgen Klop kupovao Insinjea samo ako bi morao da proda Mohameda Salaha, Sadija Manea ili Roberta Firmina.