OD JOKANA ENGLESKOJ: Fulam ima reprezentativnog golmana!


IZVOR: Republika - 04.09.2018 | 16:03


Selektor Engleske fudbalske reprezentacije Geret Sautgejt saopštio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeće mečeve u Ligi nacija. Na njemu se našao i čuvar mreže Fulama Markus Betineli.

Foto: Tanjug/AP

Markus Betineli

Odlični 26-godišnji golman prvi je reprezentativac Engleske nakon Skota Parkera iz tabora ekipe sa "Krejvn Kotdža", a tek 23. (računajući sve fudbalere Fulama) u istoriji. Poziv u rewprezentaciju je nagrada za sve što je 26-godišnji čuvar mreže pregurao preko glave i izdržao tokom karijere.  Prošao je Fulamovu školu, išao na tri pozajmice, počeo da brani standadno u Čempionšipu pre četiri godine, a onda je doživeo tešku povredu kolena zbog koje je dugo pauzirao i izgubio mesto startera. U dve sezone je branio samo na 17 mečeva, a onda je prošle sezone konačno eksplodirao. Bio je jedan od najzaslužnijih Jokanovićevih izabranika za povratak Fulama u Premijer ligu.

Iako su svi očekivali da poziv ipak dobije mladi ofanzivac Rajan Sesenjon, Sautgejt je odlučio da ovaj put obraduje Betinelija, za mladog napadača ima vremena.