Ko to vuče Tijaga Alkantaru u Barselonu?


IZVOR: Republika - 02.08.2018 | 08:21


Tokom ovog prelaznog roka mogle su se čuti vesti da bi Tijago Alkantara iz Bajerna mogao da se vrati u Barselonu, gde je i ponikao, kao i da su timovi iz Premijer lige zaniteresovani za Španca, ali nešto bi moglo da prevagne na stranu Katalonaca.

Foto: instagram.com/thiago6

Tijago Alkantara

Pored toga što je odrastao u Barseloni i što ne bi morao da se prilagođava na njihov stil igre, dodatni plus ekipi sa "Nou Kampa" je i brat Rafinja koji se vratio sa pozajmice iz Intera. Trener Valverde ga je nahvalio i rekao da se dokazao u ozbiljnosti i radu, kao i da može da doprinese igri njegovog tima, što znači da ćemo ga gledati u bordo-plavom dresu (osim na gostovanjima kada bude u žutom).

Upravo je Rafinja, upitan da li Tijago stiže u Barsu odgovorio:

- Voleo bih ga ponovo videti u svlačionici Barse gde bi se odlično uklopio.

Sam Tijago je ranije izjavljivao kako bi voleo da se jednog dana vrati tamo gde je i počeo, ali je pitanje kada će to biti. Na početku njegove karijere mnogi su ga označivali kao naslednika Ćavija i Inijeste, a svoje znanje i talenat je već dokazao.

Zanimljivo je da se Tijago odlučio da nastupa za Španiju, dok Rafinja igra za selekciju Brazila sa kojom je osvojio Olimpijske igre 2016.godine.