Zidan: Bajern je moćan, ali se nećemo us**ti zbog njih!


IZVOR: Republika - 25.04.2018 | 14:56


Trener madridskog Reala Zinedin Zidan izazvao je pravu erupciju smeha među novinarima na konferenciji pred duel polufinala Lige šampiona protiv Bajerna.

Foto: Tanjug/AP

Zidan: Oni su jaki, ali znaju i oni našu snagu

Francuski trener je na vrlo slikovit način dao svoje viđenje prvog polufinalnog duela ova dva velikana.

- Bajern jeste jaka ekipa, koja je pritom u sjajanoj formi. Mi je izuzetno poštujemo, ali se sigurno zbog toga nećemo us**** u gaće. Real je prethodnih godina imao vrlo zapaženu ulogu u Ligi šampiona i siguran sam da su i Bavarci toga svesni. Znaju i oni kakva ih ekipa čeka - rekao je Zidan.

Zidan se dotakao i medijskih navoda kako je ostao u lošim odnosima sa Hamesom Rodrigezom, koji je nakon dvogodišnje pozajmice iz Reala rešio da ostane u redovima Bajerna.

- Svako ko misli da sam imao nešto protiv Rodrigeza nije u pravu. To odgovorno tvrdim. Meni je jasan razlog zašto je on otišao, iako ja to nisam želeo. Momak je želeo veću minutažu, pošto je smatrao da ne igra dovoljno. Poštujem njegovu odluku i drago mi je što pruža dobre partije u Bajernu - izjavio je Zidan.

Dodao je još i da se niko u klubu ne opterećuje činjenicom da bi novo osvajanje Liga šampiona uvelo ovu generaciju u istoriju fudbala.

- Svestan sam toga da možemo da osvojimo i  treći "ušati trofej" u nizu, ali ne razmišljamo sada o tome toliko. Idemo korak po korak jer je to jedini put do uspeha. Najvažnije je da protiv Bavaraca damo bukvalno 150% mogućnosti, a siguran sam da će isto biti i sa njima - rekao je Zidan.

Podsetimo, madridski klub je osvajao Ligu šampiona čak pet puta u nizu prilikom njenog osnivanja u periodu od 1955. do 1960. godine.