NIKAD NIKO KAO PEP! Gvardiola za SVA vremena! Trener Sitija je jedinstven zbog OVOGA!


IZVOR: Republika/D.O. - 22.12.2023 | 21:08


Španski stručnjak dodao novi trofej bogatoj kolekciji.

Foto: Tanjug/AP
NIKAD NIKO KAO PEP! Gvardiola za SVA vremena! Trener Sitija je jedinstven zbog OVOGA!

Nije bilo uzbuđenja u finalu Svetskog prvenstva za klubove, jer je Mančester siti "počistio" brazilski Fluminense rezultatom 4:0 i osvojio epsku titulu u ovom takmičenju!

Čak tri puta pisana je istorija u duelu najboljih ekipa iz Evrope i Južne Amerike, a prva je bilo delo Hulijana Alvareza koji je postao strelac najbržeg gola, pošto se posle samo 40 sekundi od prvog sudijskog zvižduka upisao u strelce i doneo prednost Sitiju. 

Na kraju, treća, možda i najveća je potpis Pepa Gvardiole. Učinio je menadžer "građana" ono što niko pre njega nije! Naime, trener Mančestera je prvi stručnjak u istoriji fudbalske igre koji je objedinio četiri pehara u jednoj sezoni!

Foto: star sport

Pep Gvardiola

Preciznije, Gvardiola je osvajao titule u Premijer ligi, FA kupu, Ligi šampiona i Svetskom kluskom prvenstvu, međutim, tu nije kraj!

Naime, Pep je postao i prvi koji je čak četiri puta osvajao ovo takmičenje, pa je pobednički pehar i sada završio u njegovim rukama.

Pre Mančestera, pokorio je dva puta svet sa Barselonom, a jednom sa Bajernom iz Minhena. 

Niko nikad kao Pep Gvardiola...

Podsetimo, treće mesto u Džedi osvojila je ekipa Al Ahlija iz Egipta, koja je pobedila japansku Uravu rezultatom 4:2 u meču pre velikog finala.

BONUS VIDEO