MORA DA SE GINE ZA SRBIJU, NE MOŽE SE PEŠKE NA EVRO: Legenda udarila na fudbalere zbog igre protiv Mađarske


IZVOR: Republika - 08.09.2023 | 18:49


Onako se ne igra za grb na grudima. Imali su obavezu prema deci na tribinama, kazao je Piksijev saigrač posle poraza "orlova" u kvalifikacijama za EP.

Foto: Starsport
MORA DA SE GINE ZA SRBIJU, NE MOŽE SE PEŠKE NA EVRO: Legenda udarila na fudbalere zbog igre protiv Mađarske

Fudbaleri Srbije napravili su od gotovog veresiju i za samo dva minuta od vođstva sa 1:0 gubili od Mađarske sa 2:1 nasred Marakane i izgubili tim rezultatom iz 36. minuta. Bio je to izabranicima Dragana Stojkovića Piksija prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

"Orlovi" su odigrali dva različita poluvremena, prvo katastrofalno i drugo, koje je ulivalo nadu u preokret, ali se on nije desio. Zbog toga su bodovi otišli kod naših severnih komšija, a na igračima Srbije je da se, koliko sutra, vade na gostovanju Litvaniji u petom kolu G grupe.

Međutim, teško da će se pobeda upisati ako se nešto ne promeni u igri, stav je mnogih koji su gledali bledu partiju Piksijevih izabranika. To u razgovoru za Republiku poručuje i legendarni Dragiša Binić.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragiša Binić

- Onako se ne igra za svoju zemlju, za dres i grb koji nosite na grudima. Ne može se, momci, peške na Evropsko prvenstvo. Imali ste obavezu prema Srbiji, prema navijačima, deci na tribinama, da odigrate mnogo bolje. Kao i obavezu prema nama starijima, koji smo ginuli za reprezentaciju, ali i svojim naslednicima - zagrmeo je Piksijev saigrač iz niškog Radničkog i Crvene zvezde, pa malo spustio loptu:


- Opomena od Mađara je stigla u pravom trenutku jer smo tek na polovini kvalifikacija. Međutim, nije problem samo ovaj meč, igra je bila tanka i u duelima s Litvanijom i Crnom Gorom, pa smo se provukli, kao i na gostovanju Bugarskoj, gde smo iščupali bod. Negde je sve moralo doći na naplatu. Moraju da se trgnu, da shvate da je do njih i da zaigraju bolje. Ništa nije izgubljeno i mogu na Evropsko prvenstvo, ali samo ako znatno poprave igru. Posebno u odbrani. Onako se ne brani svoj gol. Džabe vam svi pogoci ako svoju mrežu ne sačuvate. Ne tražim da igraju lepršavo, ali borbenost i želja se moraju videti, a to u ova četiri susreta uglavnom nije bio slučaj.

BONUS VIDEO