PODELJENE NAGRADE U PREMIJER LIGI: Haland NAJBOLJI fudbaler, Saka predvodi mlade zvezde!


IZVOR: Republika - 29.08.2023 | 23:50


Englezi su se odlučili za najboljih 11.

Foto: Tanjug/AP
PODELJENE NAGRADE U PREMIJER LIGI: Haland NAJBOLJI fudbaler, Saka predvodi mlade zvezde!

Zajednica profesionalnih fudbalera Premijer lige objavila je dobitnike nagrade za prošlu sezonu.

Erling Haland, fudbaler Mančester sitija, zasluženo je dobio titulu najboljeg igrača, pošto je u svojoj debi sezoni za Mančester siti srušio rekord lige, sa neviđenih 36 postignutih golova, dva više nego što su dali Robi Fauler i Endi Kol, koji su ranije držali ovaj rekord.

Haland takođe predvodi najbolji tim Premijer lige, u kojem se nalaze još četvorica njegovih saigrača. Džon Stons i Ruben Dijaš čine štoperski tandem, a tu su još i Rodri, odnosno Kevin De Brujne u veznom redu.

Zanimljivo je napomenuti da su i De Brujne i Stons bili u trci za nagradu najboljeg igrača, zajedno sa zvezdama poput Harija Kejna, Martina Odegarda i Bukaja Sake.

Saka, koji je već drugi put dobio priznanje za najboljeg mladog igrača godine, pridružuje se ekskluzivnom društvu u kom se nalaze Vejn Runi, Robi Fauler i Rajan Gigs, koji su takođe poneli ovu čast više puta.

Navedeni igrači čine i sastav idealnih 11 Premijer lige, koji je upotpunjen Vilijemom Salibom i Eronom Ramzdejlom iz redova Arsenala, dok desni bok pripada Kijeranu Tripijeu iz Njukasla. 

Podsetimo, nova sezona Premijer lige je već počela, a posle tri odigrana kola na vrhu se nalazi Mančester siti, jedina ekipa sa svih devet bodova, a prate ih Arsenal, Liverpul, Vest Hem i Totenhem, koji su sakupili po sedam.

BONUS VIDEO