Nova "borba" Gvardiole i Murinja oko transfera


IZVOR: Republika - 07.02.2018 | 10:29


Prema pisanju engleskih medija, narednog leta bi na transfer tržištu mogao da se odigra derbi Mančestera, baš kao pto je bio slučaj ove zime sa Aleksisom Sančezom.

Foto: instagram.com/ivanrakitic

Ivan Rakitić

Naime, Junajted je već neko vreme zainteresovan za fudbalera Barselone i reprezentativaca Hrvatske Ivana Rakitića.

Bivši fudbaler Bazela, Šalkea i Sevilje je još minulog leta povezivan sa prelaskom na "Old Traford", a sada se u čitavu priču uključio i Mančester siti.


Prema pisanju novinara engleskog lista "The Manchester Evening News" Ričarda Feja, "Građani" su uspostavili kontakt sa upravom Barselone oko potencijalnog prelaska Rakitića na "Etihad".

Španski mediji idu i korak dalje, "Don Balon" prenosi da je Rakitić već obavio razgovore i sa Gvardiolom i sa Murinjom, kao i da je Hrvat veoma zainteresovan da karijeru nastavi u Premijer ligi.

On je navodno spreman za novi izazov u karijeri, a i pored toga njegova pozicija na "Kamp Nou" će vremenom postajati sve ugroženija, kako bi mesto u timu mogao da mu preuzme Filipe Kutinjo, koji je u Kataloniju stigao početkom januara iz Liverpula, za oko 160 miliona evra.

Španac ipak ne želi da se zadrži predugo u Engleskoj, kako je navodno sa klubovima iz Premijer lige spreman da potpiše ugovor na maksimum tri godine.