PROSLAVA GOLA NA IVICI DOZVOLJENOG: Vigo streljao kao Kežman i Batistuta


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 04.03.2023 | 06:45


Argentinac pucanjem ka grobarima podsetio na Mateju, koji je za gol 1999. na Marakani ispalio rafal ka severu. Batistuta gađanjem u protivnike verovatno inspirisao sunarodnika.

Foto: Starsport
PROSLAVA GOLA NA IVICI DOZVOLJENOG: Vigo streljao kao Kežman i Batistuta

Rafalom po navijačima Partizana! Aleks Vigo (23) postigao je već u petom minutu gol za pobedu Crvene zvezde nad Partizanom (1:0) u 169. večitom derbiju, a onda simulirao kako puca iz vatrenog oružja prema južnoj tribini. Ta proslava oduševila je delije, dok su ga drugi osudili uz komentar da bi zbog nje mogao da ima problema u gradu.

Međutim, Vigo nije prvi fudbaler koji je u derbiju "streljao" rivalske navijače. Pre njega je to uradio Mateja Kežman u finalu Kupa juna 1999. Ljubimac grobara je izjednačio na 2:2 u 45. minutu (posle 2:0) i zapucao prema severu, da bi Zvezda na kraju slavila sa 4:2.

To možete videti na 1:55 minuta na sledećem snimku.

Vigo je tada imao dva meseca i možda nikada nije čuo za Kežmana, ali jeste sigurno za ikonu u domovinu Gabrijela Batistutu. Batigol je često pucao u rivale kada im zatrese mrežu, pa nema sumnje da je mladi Argentinac iskopirao slavnog sunarodnika.

Foto: Profimedia

Gabrijel Batistuta puca po navijačima

Posle pobede u derbiju mladi Aleks je sumirao utiske, ali je najpre uputio izvinjenje zbog neprimerenog poteza.

- Želeo bih da se izvinim fudbalskoj javnosti na neprimerenom radovanju. Nije mi bila namera da ikoga uvredim. Jednostavno su me ponele emocije, bio sam srećan što sam postigao gol i otuda takva reakcija. Srčan sam, borben, emotivan i na takav način sam doživeo pogodak. U svoj toj euforiji sam postupio neprimereno, ali zaista, bez namere da ikog uvredim - poručio je Vigo, pa nastavio:

- Presrećan sam što sam rešio večiti derbi, ali čestitao bih čitavoj ekipi. Obožavam velike mečeve, atmosfera je bila neverovatna i zaista je ovo neopisivo isksutvo. Hvala zvezdašima na sjajnoj podršci.

BONUS VIDEO