KLJUČNE BITKE ZA ORLOVE: Put do Evropskog prvenstva vodi preko Švedske i Norveške!


IZVOR: Republika - 22.09.2022 | 10:21


Fudbalska reprezentacija Srbije će u okviru poslednja dva kola Lige nacija dočekati Švedsku u Beogradu, a zatim gostovati Norveškoj, u možda i ključnoj utakmici za plasman.

Foto: Starsport
KLJUČNE BITKE ZA ORLOVE: Put do Evropskog prvenstva vodi preko Švedske i Norveške!

Utakmice sa dve skandinavske selekcije dobijaju posebno na značaju kada se uzme u obzir da je žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2024. sve bliži. On će se održati u Frankfurtu, 9. oktobra, u jednom od nemačkih gradova u kom će se prvenstvo i održati.

Srbija se trenutno nalazi pri dnu drugog šešira, a loš rezultat u dva predstojeća meča Srbiju može da "gurne" u treći šešir, čime bi plasman na prvenstvo bio dodatno otežan. Ipak, u slučaju makar jedne pobede u dva meča, Srbija će obezbediti mesto u drugom šeširu na predstojećem žrebu. Prvi šešir je, ipak, mnogo daleko.

Evropsko prvenstvo u fudbalu će se održati 2024. godine u Nemačkoj, a jedna zemlja domaćin predstavlja suprotnost prethodnom prvenstvu, koje je održano u čak 11 država. Ukoliko Srbija ne obezbedi mesto na prvenstvu kroz grupu ili baraž, drugi put vodi preko rezultata u Ligi nacija. Prošli put to nije ispalo najbolje po Srbiju, koja je na "Marakani" poražena od Škotske i tako izgubila šansu da se nađe na šampionatu kontinenta.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-64393-40128"));

Standings provided by SofaScore

BONUS VIDEO