NAJGORA VAR ODLUKA U ISTORIJI: Vlahović i Kostić POKRADENI, velika greška sudije OTKRIVENA (VIDEO/FOTO)


IZVOR: Republika - 12.09.2022 | 08:46


Juventusu je poništen pogodak za preokret i pobedu protiv Salernitane u nadoknadi vremena pošto je glavni arbitar dosudio ofsajd.

Foto: Tanjug/AP
NAJGORA VAR ODLUKA U ISTORIJI: Vlahović i Kostić POKRADENI, velika greška sudije OTKRIVENA (VIDEO/FOTO)

Gubio je Juventus naših Filipa Kostića i Dušana Vlahovića sa 2:0 protiv Salernitane u Torinu, a na kraju je odigrao 2:2 u šestom kolu Serije A.

"Stara dama" je inače dala treći gol preko Milika u nadoknadi vremena posle kornera glavom, ali je VAR poništio pogodak jer je sudija pogledao snimak.

Razlog za takvu odluku je procena da je Leonardo Bonući stajao na putanji lopte posle šuta Poljaka i da je time zasmetao i uticao na reakciju golmana Sepea.

Ipak, pojavili su se novi snimci koji pokazuju da je glavni arbitar Mateo Marćenaro oštetio bjanko-nere pošto na ekranu nije mogao da vidi jednog fudbalera gostiju, koji je bio u bloku kod kornera.

Pomenuti igrač stajao je bliže golu tima iz Salerna i to znači da Bonući nije bio u ofsajdu.

 

 

Koliko je ova odluka oštetila Juventus i Salernitanu pošto će u narednom kolu domaćin biti lišen pomoći Milika koji je dobio drugi žuti karton zbog proslave pogotka, koji se ne poništava, iako gol nije priznat.

Takođe, direktan crveni karton dobili su i Masimilijano Alegri, trener i Huan Kvadrado, desni bek Juvea, dok je na drugoj strani isključen iskusni štoper i kapiten Federiko Facio.

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić (levo) na utakmici Juventusa i Salernitane

U Italiji pišu da je ovo najgora VAR odluka ikada, ali da nije prva, jer su italijanske sudije odavno na udaru zbog sumnjivih i očigledno pogrešnih odluka. 

BONUS VIDEO