ITALIJANI TERAJU SRBE IZ JUVENTUSA! Vlahovića TREBA ŽRTVOVATI!

Autor:

Sport

30.03.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva procena čuvenog lista.

ITALIJANI TERAJU SRBE IZ JUVENTUSA! Vlahovića TREBA ŽRTVOVATI!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa nastavljaju da se muče u Seriji A ove sezone. "Stara dama" je treći tim Italije sa 17 poena manje u odnosu na prvoplasirani Inter, i deluje da su se šampionski snovi ponovo prevremeno ugasili. 

Sezona u toku je ličila ne prekretnicu. Nije bilo tako davno kada se šuškalo o potencijalnom jurišu ka tituli iz prikrajka. Juve je dobijao male utakmice, nije prosipao bodove, a naš reprezentativac Dušan Vlahović konačno je procvetao i pronašao golgeterski instikt - karakteristiku nošenu kao ukras kroz čitavu karijeru. 

Ubrzo je potop udario. Samo sedam poena u poslednjih utakmica vratili su izabranike Maksa Alegrija u dobro im poznatu stvarnost. Titula ni na vidiku, a Liga šampiona više nije samo uteha već apsolutni imperativ i ideal kome će se stremiti uz mukonosne bitke. 

Foto: Tanjug/AP

Masimilijano Alegri

Diskusija za neki drugi put je da li je sistem prekaljenog italijanskog stručnjaka ponovo pokazao svoje mane u krucijalnom delu sezone, da li je tačka pucanja bio nalet loše forme, gde je krivica skautinga, i konkretno, kako imenovati vinovnika još jedne bezuspešne kampanje. 

Kada bismo pitali štampu sa "čizme", verovatno da ne bismo ne bismo dobili jedinstven odgovor. Iz kola u kolo, narativ je kao kameleon u Gazetama i Merkatima. Kako Dušan Vlahović postigne gol, atribut "silni" se stvara kraj imena, a čim bi suša počela, rafalna paljba često neosnovanih kritika bi naišla. 

Sada je Tutosport napravio novu procenu. Ideja lista je bila da se kreira lista fudbalera Juventusa i njihovim statusom na transfer tržištu, to jest, ko je beli medved, a ko potrošna roba. 

Između naša dva reprezentativca, pomenutog Vlahovića, i Filipa Kostića, nijedan nije zaštićen. Dušana su iz štampe okarakterisali kao "žrtvu vrednu podnošenja, ukoliko dođe kvalitetna ponuda", dok nekadašnji bek Ajntrahta ima i niži status na lestvici - treba ga prodati. 

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić i Dušan Vlahović

Iako Kostićeva statistika ne govori mnogo u sopstvenu korist, nekako je jasno da se naš reprezentativac nije najbolje uklopio u Alegrijev sistem. Frannkfurt, u kome je pokazivao svoj pun napadački potencijal, igrao je otvoren i brz fudbal u maniru Nemačke lige. Dosta utrčavanja sa boka u formaciji sa tri pozadi, sa velikim pritiskom iz veznog reda na zadnju liniju, omogućavalo je Filipu prostor po boku i dozvoljavalo mu da se raspleše. 

Alegrijev spor fudbal, igra na gol manje i u generalu defanzivno orijentisana igra trodefanzivnog sistema sa idejom da se ne pravi višak u pozicionom postavljanju, već da se kreativni igrač spušta do odbrambene linije preuzimajući loptu kreirajući za sebe, jednostavno ne iznalazi mesto za našeg beka. 

Što se Dušana tiče, on je igrač o kome ne treba trošiti reči. On je ove sezone odigrao 27 utakmica za Juventus na dva fronta i postigao 15 golova uz tri asistencije. Zbog povrede leđa preskočio je aktuelne obaveze u reprezentaciji Srbije, a istakao se najviše u ovoj kalendarskoj godini. 

Foto: printscreen/reuters

Dušan Vlahović

Sudeći po prikazanom, i uprkos žustroj naravi koja ga nekada dovodi u probleme (meč sa Đenovom), pitanje je da li postoji dobra ponuda koja od Dušana može napraviti žrtvu vrednu podnošenja, čak i računajući finansijski dohodak od njegovog transfera. 

Ipak, štampa tamo tvrdi suprotno, a ukoliko bi ovdašnje medije pitali, verovatno bi etiketa prikačena Kostiću bila vredna stavljanja na Alegrijeva leđa.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading