PIKSI MORA HITNO DA REAGUJE: Srbija je već sada u velikom problemu, a Svetsko prvenstvo je sve bliže! Ovo nam se nije dogodilo čitavu deceniju!


IZVOR: Republika - 03.06.2022 | 06:32


Nikako nije dobro, ali vremena da se sve ispravi i dalje ima.

Foto: Starsport
PIKSI MORA HITNO DA REAGUJE: Srbija je već sada u velikom problemu, a Svetsko prvenstvo je sve bliže! Ovo nam se nije dogodilo čitavu deceniju!

Na startu trećeg izdanja UEFA Lige nacija, fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na stadionu "Rajko Mitić" od selekcije Norveške, rezultatom 1:0. Pred tačno 9.726 gledalaca jedini pogodak za skandinavsku ekipu postigao je Erling Haland u 26. minutu susreta.

 

 

Poraz kao poraz jeste neprijatan, ali mnogo više od samih izgubljenih bodova, sve u našem stručnom štabu trebao bi da zabrine podatak koji se našoj nacionalnoj selekciji nije dogodio punu deceniju.

Naime, u predvečerje Svetskog prvenstva koje se krajem godine održava u Kataru, nacionalna selekcija Srbije vezala je tri susreta u kojima nije uspela da zatrese mrežu protivnika. U tom nizu nalaze se dva prijateljska susreta protiv selekcije Mađarske u Budimpešti, kao i duel sa selekcijom Danske u Kopenhagenu i već pominjani meč koji je odigran na najvećem srpskom stadionu.

U navedena tri susreta Srbija jeste ostvarila jedan trijumf. Slavili su "Orlovi" na "Puškaš Areni" rezultatom 1:0, ali je strelac jedinog pogotka bio mađarksi reprezentativac Žoltan Nađ. On je sopstvenu mrežu zatresao u 35. minutu susreta, pa se i navedeni meč može voditi kao prvi u seriji u kojem srpski reprezentativci nisu stigli do mreže protivnika.

 

 

Ovakav neslavan niz naša reprezentacija nije imala još od 2012. godine kada su izabranici dvojice selektora Radovana Ćurčića i Siniše Mihajlovića u tri vezana prijateljsak susreta protiv Kipra, Španije i Francuske ostvarili remi i dva poraza uz gol koeficijent 0:4.

Foto: Starsport

Selektor Dragan Stojković - velike brige pred najvažnije mečeve u godini

 

Potpuno je jasno da se srpska fudbalska reprezentacija nalazi u golgeterskom postu. Nakon istorijskog susreta u Lisabonu kada je savladan Portugal i izboren direktni plasman na predstojeću svetsku fudbalsku smotru, evidentno je da je usledio golgeterski post. Selektor Dragan Stojković i njegov stručni štab moraće pod hitno da reaguje, da učini sve kako bi se naši reprezentativci vratili na nivo na kojem su bili do marta ove godine kada je sve i započelo.

 

Prilike da se u rezultatskom smislu sve ispravi, ima. Več u nedelju 5. juna srpska fudbalska selekcija sastaće se reprezentacijom Slovenije na stadionu u Ljutice Bogdana i biće to dobra prilika da se golgeteri konačno vrate na nivo koji ih je krasio do nedavno.

 

BONUS VIDEO: