MOŽE BITI SAMO JEDAN: Real ili Liverpul? Mijatović OTVORIO KARTE pred finale Lige šampiona!


IZVOR: M. Z. - 27.05.2022 | 19:01


Još jedna uzbudljiva sezona Lige šampiona doživeće kulminaciju ove subote od 21 sat u Parizu, gde se u velikom finalu sastaju Liverpul i Real iz Madrida (Arena sport premijum 1, RTS). Ukupno 19 titula prvaka Evrope na talonu, nešto bolji Madriđani, sa 13, mada i Liverpul sa šest spada među one najtrofejnije klubove na Starom kontinentu.

Foto: Starsport
MOŽE BITI SAMO JEDAN: Real ili Liverpul? Mijatović OTVORIO KARTE pred finale Lige šampiona!

Plus, obe ekipe igraju magičan fudbal tokom cele godine, ne prestaju da oduševljavaju, pa je jasno da nas čeka istinski spektakl. U njemu će posebno uživati jedan čovek s naših prostora Peđa Mijatović, legenda Madriđana, koga smo juče zatekli na aerodromu dok se čekirao za let u Pariz, na veliko finale, koje se igra u Sen Deniju.

REAL JE UNIKAT

Mijatoviću je, naravno, srce na strani Madriđana, za koje veruje da bi mogli da se dokopaju nove titule prvaka Evrope.

- Teško je bilo kome da dostigne ono što je Real uradio za sve ove godine. Koji tim u Evropi ima osmoricu igrača sa četiri titule prvaka Evrope? Niko. I zato je Real uvek favorit u finalima. Niko nema tako jedinstven, unikatan tim kao Madrid, što se videlo i u polufinalu protiv Mančester sitija - ističe Mijatović u kratkom razgovoru za Srpski telegraf.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Real - Liverpul

Navijači Liverpula, s druge strane, sanjaju osvetu za ono čuveno kijevsko finale iz 2018, kada su kiksevi golmana Karijusa pomogli Realu da se dokopa titule. Međutim, Jirgen Klop gleda na to sasvim drugačije.

- Ta utakmica iz Kijeva i kiksevi golmana ne smeju da nam budu u glavi. Ako izađemo na teren sa "željom za osvetom, naplatom dugova", to onda nismo mi. Mi funkcionišemo drugačije i tako smo došli do ovog finala. Moramo da igramo na svoj način i tako će da bude - najavljuje Klop.

PRESEĆI KLOPA

Karlo Anćeloti, na drugoj strani, peti put kao trener učestvuje u finalu Lige šampiona, a jedini poraz je doživeo baš od Liverpula u Istanbulu 2005.

- Liverpul je kvalitetan, sa sjajnom organizacijom na terenu. Jedan od najboljih timova na svetu. Jirgen Klop je veliki trener, s kojim imam sjajan odnos. Sjajan je stručnjak koji je dao fudbalu sasvim novu notu svojim čuvenim presingom. Naš zadatak će biti da sve to presečemo. Imam poverenje u svoj tim i očekujem da bude na nivou top takmičenja - zaključuje Anćeloti.

Foto: Tanjug/AP

Karlo Anćeloti

BONUS VIDEO