Tijago Alkantara otkrio kada se vraća u Barselonu


IZVOR: Republika - 06.01.2018 | 12:13


Još nije moguće predvideti da li će povređeni vezista Bajerna Tijago Alkantara ponovo obući dres Barselone, ali španski mediji izveštavaju o razgovorima koji su vođeni između njegovog oca i čelnika katalonskog kluba.

Foto: instagram.com/thiago6

Tijago Alkantara

Tijago je posle delimičnog kidanja mišića na utakmici protiv Anderlehta otišao na prinudnu pauzu na neodređeno vreme.

- Nemoguće je odrediti kada će se Tijago vratiti - kazao je u sredu sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić koji se sa Bavarcima nalazi na pripremama u Kataru.

Dok je Alkantara u Minhenu na rehabilitaciji, u Španiji se spekuliše o njegovoj budućnosti.

List "Mundo Deportivo" navodi da je Tijagov otac Macinjo, koji je svetski prvak iz 1994. godine, na jednom sastanku sa čelnicima Barselone razgovarao o eventualnom povratku svog starijeg sina Kataloncima.

Tijago je "ponikao" u Barsinoj čuvenoj školi "La Masia", a dres tog kluba nosio je ukupno devet godina. On je od 2009. do 2013. godine igrao za prvi tim, pre nego što je uz obeštećenje od 25 miliona evra prešao u Minhen.

Susret između Macinja i Katalonaca desio se prvenstveno zbog razgovora o Tijagovom mlađem bratu Rafinji, koji se posle osmomesečne pauze izazvane povredom bori za svoje mesto u prvom timu Barselone. Španski list ističe da je u toku razgovora bilo govora i o Tijagu.

Činjenica je da Barsa već godinama priželjkuje povratak "svog" igrača, kojeg na prvom mestu nije ni želela da pusti da ode, a Tijago je nedavno u razgovoru sa španskim novinarom Frančeskom Garigom prvi put posle odlaska govorio o svojoj "prvoj ljubavi".

Foto: instagram.com/thiago6

Tijago Alkantara

- Barselona će uvek biti moja domovina. Ne samo zbog toga što volim taj klub, već i zato što volim taj grad. Veoma sam srećan u Bajernu, ali u fudbalu se stvari brzo menjaju i sve je moguće - istakao je tada Tijago.

On je objasnio i zašto se odlučio da sa aktuelnim nemačkim šampionom produži ugovor do 2021. godine.

- Moja porodica i ja se odlično osećamo u Minhenu, sve je kako treba da bude. Ostaću ovde dok sa Bajernom ne osvojim Ligu šampiona - zaključio je španski reprezentativac.