DOMINACIJA ZVEZDE: Partizan DEVET DERBIJA bez pobede na Marakani! Post crno-belih traje PET GODINA!


IZVOR: Republika - 18.04.2022 | 13:21


Crvena zvezda tačno pet godina ne zna za poraz na "Marakani" u Večitim derbijima!

Foto: Starsport
DOMINACIJA ZVEZDE: Partizan DEVET DERBIJA bez pobede na Marakani! Post crno-belih traje PET GODINA!

Ukupno devet mečeva sa najvećim rivalom odigrala je Crvena zvezda kod kuće u tom periodu, a fudbaleri šampiona Srbije zabeležili su pet pobeda i četiri remija.

Blista Crvena zvezda u Večitim derbijima, i već šest utakmica u nizu, računajući i finale Kupa Srbije, ne zna za poraz. Niz je još veći, ako se gledaju samo utakmice odigrane na stadionu "Rajko Mitić", s obzirom na to da je poslednji poraz Zvezda doživela 18. aprila 2017. godine, pre tačno pet godina.

Od tada pa do danas, "Marakana" je neosvojiva tvrđava za večitog rivala.

Foto: Starsport

Stadion "Rajko Mitić"

Gol razlika je 8:3, a Partizan na "Marakani" nije postigao pogodak u poslednjih pet utakmica, punih 480 minuta (računajući i produžetke u finalu Kupa Srbije). Rezultati su bili različiti, a najubedljiviji derbi bio je 166. kada su crveno-beli slavili sa 2:0 golovima Ohija Omoižuanfa i Aleksandra Kataija. Mrežu večitog rivala na "Marakani" su u prethodnih pet godina tresli još: Mirko Ivanić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Nemanja Radonjić i Aleksandar Pešić, dok su u penal seriji bili precizni Milan Rodić, Radovan Pankov, Nikola Krstović i Veljko Nikolić. Dakle - 12 strelaca.  

Neko ko je sinonim za ovaj impozantan podatak je Milan Borjan, koji je čuvao mrežu tima iz Ljutice Bogdana u svih devet mečeva, što ga čini jedinim fudbalerom Crvene zvezde sa takvim učinkom. Još zanimljivije je to da Borjan pune tri godine na "Marakani" nije primio gol u Večitom derbiju!

Foto: Starsport

Milan Borjan interveniše na 167. Večitom derbiju

Kada je reč o Zvezdi i "Marakani", aktuelan je još jedan niz, s obzirom na to da punih 89 utakmica nije poražena u prvenstvu na svom stadionu, po čemu je bez premca u Evropi od kada je Liverpul poražen na "Enfildu" od Barnlija u Premijer ligi, a naredne sezone bi mogla i lični rekord da sruši. On iznosi 96 mečeva i ostvaren je kada je tim vodio Slavoljub Muslin, a do kraja sezone, ukoliko trijmfuje u svim mečevima na svom terenu biće na koti 92. 

Poslednjih devet derbija na "Marakani":

167. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)

166. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:0 (Ohi i Katai)

Finale Kupa Srbije - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (4:3 posle penala, Rodić, Pankov, Krstović, Nikolić)

164. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 1:0 (Ivanić)

162. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)

160. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Ben, Vukanović)

159. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 1:1 (Pavkov)

157. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 2:1 (Radonjić, Pešić)

155. večiti derbi - Crvena zvezda - Partizan 0:0 (-)

BONUS VIDEO