OTKRIVENO - Benfika potrošila bogatstvo na Živkovića!


IZVOR: Republika - 28.12.2017 | 10:53


Portugalski gigant iz Lisabona potrošio je bogatstvo kako bi angažovao Andriju Živkovića. Srbin dobio novac pre potpisa, milione na ime plate, a sledi mu bonus kada bude odlazio.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Andrija Živković

Fudbalski klub Partizan ostao je prošle godine bez obeštećenja kada je Andrija Živkovića napustio Humsku, a pride su crno-beli morali da plate "penale" zbog štetnog ugovora koji je ranije sklopljen.

Šampion Srbije još uvek vraća dugove zbog neshvatljivih odluka prethodne uprave, a Andrija Živković već godinu i po dana nosi dres Benfike u koju je početkom jula 2016. godine stigao kao slobodan igrač.

Srbin je posle šestomesečne suspenzije u Partizanu zbog odbijanja da produži ugovor sa crno-belima dogovorio saradnju sa portugalskim gigantom koji nije štedeo milione.


Portugalski mediji došli su do tačnih cifara koje stoje u ugovoru Andrije Živkovića i Benfike i sve obelodanili. Reklo bi se da je mladi reprezentativac Srbije prošao mnogo bolje od svih svojih vršnjaka.

Samo zbog toga što je u klub stigao kao slobodan igrač Andrija Živković je dobio 3 miliona evra, a klauzula koju ima u ugovoru garantuje mu još toliko kada bude napuštao Benfiku!

Foto: instagram.com/zivkovic17

Andrija Živković

Benfika je očito procenila da 6 miliona evra nije mnogo za slobodnog igrača za kojeg su mnogi bili spremni da izdvoje pomenutu sumu da su morali da ga kupuju od Partizana.

Prilikom dolaska u Benfiku Andrija Živković je potpisao ugovor do 30. juna 2021. godine, a početna plata koju je već zaradio u prvoj godini iznosila je 2.100.000 evra.

Portugalski "Rekord" piše da će Živković iz godine u godinu zarađivati sve više i da će u poslednjoj godini ugovora, ukoliko do tada ostane u klubu, zaraditi 4.900.000 evra!

Kada se podvuče crta jasno je zašto je otac Andrije Živkovića insistirao na tome da njegov sin nema šta da traži u Partizanu i da nikakva vrsta dogovora sa crno-belima nije moguća.

Mladi reprezentativac Srbije obezbedio je sebi višemilionsku zaradu od transfera u Benfiku, a Partizanu ostaje da isplati poslednjih milion evra koje je ostao dužan nakon neizvršenih obaveza iz ugovora koji je sklopiljen u prošlosti.