SNAŽNA PORUKA IRACA: Možemo i moramo da pobedimo Srbiju!


IZVOR: Republika - 06.09.2021 | 09:37


Izabranike Dragana Stojkovića Piksija sutra očekuje meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvno. Protivnik je selekcija Irske koja je uverena da ima snage da pobedi Srbiju.

Foto: Starsport

Kalen i dalje veruje u plasman

Ostrvljani u kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo dočekuju lidera grupe A posle četiri odigrane utakmice i veruju da mogu da upišu prvi trijumf posle razočaravajućih 1:1 sa Azerbejdžanom.

Dvadesetpetogodišnji vezni igrač Anderlehta Džoš Kalen, koji je bio jedan od istaknutijih igrača Irske u pomenutom remiju, ne krije da je veliki optimista i nada se da nisu izbugljene sve šanse za odlazak na Mondijal.

- Gledajući grupu, moramo da pobedimo i fokus nam je na pobedi. Uvereni smo da to možemo da učinimo. Odgovornost za loše rezultate leži na nama igračima. Lako je razgovarati i reći da možemo ovo, možemo ono, ali sve se svodi na urađeno na terenu i tu odgovornost moramo da preuzmemo i kao tim, i kao igrači - poručio je Kalen.

Irci posle četiri meča imaju samo bod, a sve je moglo da bude drugačije da Kristijano Ronaldo u finišu utakmice sa Portugalom nije postigao dva gola i veliki preokret.

- Nikad nije gotovo dok se ne završi. Sve što možemo da učinimo je da pokušamo da pobedimo u svakoj utakmici. Naš potpuni fokus sada je na osvajanju tri boda u utorak uveče i to je jedino važno. Verujem u karakter i sposobnost našeg tima. Moramo da nastavimo naporno da radimo i da verujemo u sebe - istakao je Kalen i dodaje: 

- Nemamo vremena da budemo ogorčeni. Moramo potpuno da se okrenemo duelu sa odličnom ekipom Srbije - dodao je reprezentativac Irske.

Utakmica u Dablinu na programu je u utorak u 20:45 časova u Dablinu. 

Srbija i Portugalija su vodeći u grupi A sa po deset bodova, Luksemburg ima šest, a Irska i Azerbejdžan po jedan.