OD ZATVORA DO EURA: Bio je OPTUŽIVAN za ORGIJE sa Tijanom Ajfon, a sada sudi na prvenstvu Starog kontinenta!


IZVOR: Republika - 15.06.2021 | 11:00


Slovenački sudija Slavko Vinčić delio je pravdu na meču prvog kola grupe E između Španije i Švedske.

Foto: Tanjug/AP/ST/V. LUKIĆ

Tijana Ajfon i Slavko Vinčić

Vinčić uživa veliko poverenje od strane UEFA, a prošle godine bio je u centru velikog skandala.

On je krajem maja 2020. godine priveden zajedno sa Tijanom Ajfon u aferi "Kristal".

Vinčić je bio na "zabavi" u Suvom Polju kod Bijeljine, a policija je tada privela 36 osoba. Prilikom pretresa pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopova i više od 10 hiljada evra.

Slovenac je tvrdio da nije učestvovao u orgijama sa Tijanom Ajfon, kao i da se tu slučajno našao u pogrešno vreme. Vinčić je ispitan kao svedok, a sa uhapšenima prema njegovim navodima nija imao ništa.

- Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju firmu i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim. Sedeo sam za stolom sa društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhapšena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri - pravdao se Vinčić.

Godinu dana kasnije Vinčić je zablistao na startu Evropskog prvenstva, što je jasan signal da mu skandal iz maja prošle godine nije puno poremetio sudijsku karijeru.