OLAKŠANJE NA "MARAKANI": Zvezda dočekala PRELEPE VESTI, sklonjena NAJVEĆA PREPREKA na putu ka Ligi šampiona!


IZVOR: Republika - 23.05.2021 | 09:24


Šampiona Srbije Crvenu zvezdu čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. Ostaje pitanje da li će se krenuti od prvog ili drugog kola.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

U Ljutice Bogdana čekaju poslednje kolo Premijer liga i rezultat Aston Vila-Čelsi, potrebno je da finalista Lige šampiona ne kiksne i zadrži poziciju koja ih vodi direktno u najelitnije takmičenje u Evropi.

Zvezda će tako krenuti kvalifikacije od drugog kola gde ih čekaju Škendija iz Makedonije, Slovan iz Bratislave, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Flora iz Estonije, podgorička Budućnost, Kairat, Omonija, Riga i Linkoln iz Gibraltara. 

Zanimljiv epilog slovenačkog prvenstva uticao je da crveno-beli imaju nešto lakši put.

Mura je napravila neverovatno iznenađenje savladavši jaki Maribor 3:1, upisavši tri boda koja su im donela titulu. Međusobni skor je presudio između dva tima izjednačena na vrhu tabele Slovenije sa po 63 boda.

 

 

Tim u kome nastupa Staniša Mandić tako je iz drugog šešira za kvalifikacije za drugo kolo "izbacio" Ferencvaroš, koji će sada biti nosilac u drugom kolu. 

Mađarski predstavnik je bio ubedljivo najteži protivnik kojeg je Crvena zvezda mogla da dobije, a sada je crveno-belima put mnogo lakši.