SVECI U BULI: PSŽ priželjkuje ČUDO protiv Sitija za finale Lige šampiona!


IZVOR: Emir SELMANI - 04.05.2021 | 04:30


Timovi koji su kod kuće izgubili prvi meč polufinala Lige šampiona samo dvaput uspevali da dođu do borbe za trofej - Ajaks 1996. i Totenhem 2019.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča PSŽ-Mančester siti

Kako bi ponovili rezultat iz minule sezone i drugi put zaredom igrali finale Lige šampiona, fudbaleri Pari Sen Žermena moraće da naprave čudo kakvo je u istoriji elitnog takmičenja pod ovim nazivom viđeno svega dvaput. Otkad je Kup šampiona poneo ime Liga šampiona, a ima tome već 29 godina, samo dve ekipe uspele su da dođu do borbe za trofej posle poraza na domaćem terenu u prvom meču polufinala. Takvom podvigu nadaće se izabranici Maurisija Poketina kada večeras (21.00, Arena sport) izađu na Etihad na megdan Mančester sitiju, koji je u Parizu slavio sa 2:1, i imaće lepu priliku da se prvi put u istoriji bore za "ušati pehar".

"Sveci" će to pokušati da osujete, a da bi uspeli u tome, moraće da krenu stopama Ajaksa i Totenhema. "Kopljanici" su u sezoni 1995/96. kod kuće poraženi od Panatinaikosa sa 1:0, da bi slavili u Atini sa 3:0 i došli do finala, u kom su poraženi od Juventusa nakon penala. U sezoni 2018/19. Ajaks je bio žrtva. Savladali su Dušan Tadić i drugovi Totenhem u Londonu sa 1:0, da bi im u epskom revanšu het-trikom presudio Lukas Moura (3:2). Ni Totenhem, kao ni Ajaks iz 1996, nije uspeo da dođe do trofeja jer je u finalu poražen od Liverpula (2:0).

Najveća zvezda PSŽ Brazilac Nejmar poručio je da svaki Parižanin mora da veruje u uspeh "svetaca" i da je to prvi korak ka teškom cilju i plasmanu u finale.

- Očekuje nas teško gostovanje Mančester sitiju, ali moramo da verujemo u prolaz bez obzira na to koje nam se šanse daju. Mislim da svaki Parižanin mora da veruje u nas, ja ću biti prvi na listi. Boriću se do kraja i dati sve od sebe za pobedu - istakao je Nejmar.

Foto: Tanjug/AP

Priželjkuje čudo - Nejmar

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola ništa ne prepušta slučaju i ubeđen je da njegovom timu treba perfektna partija za plasman u finale.

- Moraćemo da budemo perfektni. Igramo s ekipom koja je prepuna talenta, nisu to samo jedan ili dva igrača. PSŽ je u stanju da jednom akcijom prelomi i dobije meč i zbog toga ćemo morati da budemo mentalno jaki. Svi će morati da budu posvećeni cilju - rekao je Gvardiola.

Foto: Tanjug/AP

Pun samopouzdanja - Pep Gvardiola