SMS BEZ POLUFINALA: Atalanta NOKAUTIRALA Lacio sa 10 igrača!


IZVOR: Republika - 27.01.2021 | 18:46


Fudbaleri Atalante savladali su Lacio u četvrtfinalu Kupa Italije rezultatom 3:2 i tako se revanširali poraz iz prošle sezone!

Foto: Tanjug/AP

Atalanta - Lacio

Atalanta je gotovo čitavo drugo poluvreme igrala sa igračem manje, Palomina jen dobio crveni karton u 53. minutu. To se dogodilo pri rezultatu 2:2, a sve četiri gola postignuta su u prvih 37 minuta. Domaće je u vođstvo doveo Đimšiti u sedmom minutu. Izjednačenje je usledilo 10 minuta kasnije kada je strelac za nebesko plave bio Vedad Murići.

Lacio dolazi do preokreta u 34. minutu a strelac je bio Aćerbi. Slavlje Rimljana trajalo je samo tri minuta, pošto je Malinovski u 37. minutu doneo izjednačenje. A onda se Laciju od 53. minuta ukazala velika prilika, pošto je stekao prednost igrača više. Ali samo četiri minuta od crvenog kartona Atalanta dolazi do preokreta. Mirančuk je strelac.

 
$bp("Brid_11768650", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Očekivano Lacio je uzeo loptu, dominirao u posedu, ali to je bila jalova inicijativa, Atalanta je mogla da stavi tačku na meč kada dobila penal, ali je Duan Zapata očajno šutirao sa 11 metara i Pepe Reina je lako uhvatio taj udarac. Ipak, na sreću ekipe Đan Pijera Gasperinija, Lacio nije uspeo da kazni taj promašaj i ekipa iz Bergama se plasirala u polufinale.

Rival Atalanti u polufinalu Kupa biće pobednik duela Napoli – Specija.