KATALONCI SRAM VAS BILO: Barselona zbog Mesija UDARILA na Srbina!


IZVOR: Republika - 16.01.2021 | 13:19


Španska javnost kritikovala je odluku Arbitražnog suda Fudbalskog saveza ove zemlje da potvrdi kaznu Lionelu Mesiju zbog skidanja dresa na meču protiv Osasune.

Foto: Tanjug/AP

Leo Mesi

Mesi je tada odao počast sunarodniku Dijegu Maradoni. Iako po pravilniku za skidanje dresa i isticanje bilo kakve poruke sledi kazna, mnogi su stava da je gest jednog od najboljih fudbalera sveta trebao da prođe bez žutog kartona i bilo kakve kazne.

U prilog ovoj tezi, španski dnevnik "Mundo deportivo" istakao je slučaj srpskog internacionalca Uroša Račića.

Račić je za Valensiju postigao gol u kupu protiv Jelkana i to proslavio tako što je skinuo dres i pokazao poruku svom bratu Bogdanu - "Za Bocu".

- Zanimljvo je da sudija De Burgos Bengoeča čak nije ni opomenuo igrača Valensije Uroša Račića nakon postizanja gola u 9. minutu u kup meču protiv Jelkana, iako je povukao majicu i istakao potkošulju sa natpisom "Za Bocu" sa nacrtanim srcem. U njegovom slučaju Komisija za takmičenje nije dodala žuti karton i nije ga kaznila - napisao je list iz Barselone koji je potom istakao i član 91 Fudbalskog saveza Španije koji se odnosi na situacije kada fudbaleri pokažu određenu poruku ispod dresa.

Foto: Tanjug/AP

Uroš Račić u duelu sa Mesijem

- Fudbaler koji povodom postignutog gola ili iz bilo kog drugog razloga tokom igre podigne majicu i prikaže bilo kakvu reklamu, slogan, legendu, anagram ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj ili svrhu akcije, kazniće se novčanom kaznom do 3.000 evra i upozorenjem - stoji u pomenutom članu.

Dnevnik na kraju zaključuje kako Mesi nema ravnopravan status sa drugima, odnosno u ovom slučaju sa bivšim fudbalerom Crvene zvezde.