Zašto je Stanković ZAHTEVAO da ga zovu "Mister"?


IZVOR: informer.rs - 03.11.2020 | 11:17


Još od prvog treninga sa fudbalerima Crvene zvezde moglo se čuti da umesto "šefe" ili "treneru", kao što je to uobičajeno u Srbiji, Stankovića oslovljavaju sa "Mister".

Foto: Starsport

Dejan Stanković

U početku je to nekima bilo iznenađenje, a kapiten Milan Borjan objasnio je ubrzo da je to zapravo i bio zahtev Dejana Stankovića: "Tako nam je tražio, tako zovu trenere u Italiji i poštujemo trenerovu želju".

"Mister" je u intervjuu za "Informer" objasnio da mu se to svidelo i zbog jednog drugog trenera...

- To oslovljavanje sa "mister" je nasleđe iz Italije, a i sećam se da smo Radomira Antića u reprezentaciji zvali "mister" i to mi se svidelo-rekao je Stanković.

- Igrači su to prihvatili odmah.

Trener crveno-belih je posle dobrog starta sezone rekao da se "ambicije kluba znaju", i da su na putu da ih ostvare, a poručuje da trenutno ne razmilja o nekom drugom poslu.

 
$bp("Brid_04401763", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

- Zvezda je jedina moja ambicija i moja preokupacija. Zaista nimalo ne razmišljam o dalekoj budućnosti. Karijera će mi se sigurno razvijati u nekom smeru, ali ja trenutno vidim samo "Marakanu" i Gent kao prvog sledećeg protivnika. Ima vremena za sve ostale priče- poručio je Stanković.

Da li je fudbalere naučio nekom triku i na terenu?

- Moraću da vas razočaram, mojim igračima nisam pokazao nijedan trik koji nisu uspeli da ponove, jer ti igrači znaju sve poteze. Nije bilo demonstracija takve vrste. Sve su to školovani i formirani igrači, tajni nema- zaključio je trener Zvezde.