PA ZAR ĆE PENZIONERIMA NA "ORLOVE"? Šok u Škotskoj, za reprezentaciju DEBITOVAO U 33. GODINI!


IZVOR: Republika - 12.10.2020 | 15:50


Fudbaleri Srbije odmeriće 12. Novembra snage sa reprezentacijom Škotske, a oči srpske sportske javnosti koje su uprete u tabor protivnika primetile su krajnje zanimljivu stvar: za Ostrvljane je, u 33. godini života, debitovao Endru Konsadajn.

Foto: Tanjug/AP

Za selekciju Škotske je u 33. godini života debitovao Endru Konstadajn

Imajući u vidu da Srbija nije ostavila najbolji utisak u porazu od Mađarske (0:1), fudbalska javnost u našoj zemlji traži bilo kakvu prednost pred ključni okršaj baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Shodno tome, mediji su primetili krajnje zanimljiv novitet u taboru ekipe Stiva Klarka: za Škote je, u poznoj 33. godini (barem kada je fudbalska karijera u pitanju), debitovao Endru Konsadajn!

 

 
$bp("Brid_02511330", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"658553"});

 

Reč je o korpulentnom štoperu Aberdina, koji je celu svoju karijeru proveo na relaciji Škotska-Engleska. Prvi put je reprezentativni dres obukao protiv Slovačke, a mediji u njegovoj domovini toliko su bili zadovoljni njegovim nastupom da smatraju da bi on trebao da bude neizostavan deo ekipe kada bude krenula putem Beograda.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Ekipa Stiva Klarka nadaće se da Konstadajnovo iskustvo može da prevagne protiv "Orlova"

O svom uspehu progovorio je i sam Konsadajn, koji je bio ekstatičan posle svih ovih godina čekanja na poziv selektora.

- Prošlo je mnogo vremena otkako sam poslednji put bio među kandidatima za poziv u reprezentaciju. Verujem da se svi mi nadamo dok god igramo da će poziv uslediti, ali sada kada sam u 33. godini, došao je potpuno nenadano. Osećam se da bih mogao da poletim, oduševljen sam što sam deo ove velike pobede, što smo sačuvali mrežu, bila je predivna noć - Iskren je bio veteran.

Iako njegovo telo nosi breme 33. godine štoperskoga posla, Konsadajn tvrdi da se na debiju osećao kao tinejđer.

 - Nervi su radili kao ludi, neću da krijem. Ali, kada imate toliko kvalitetne igrače oko sebe, lakše prebrodite utakmicu. Imam iskustva sa međunarodnih mečeva u dresu Aberdina, međutim, kada su oko vas igrači top klase kao Robertson i Galager, to mnogo pomaže - nadovezao se popularni Endi.

 

 

San jeste ostvario, ali on tu ne vidi kraj, već sebe stavlja u koš sa kultnim legendama svoje domovine poput Dejvida Vira, koji je za reprezentaciju nastupao do svoje 40. godine.

- Nadam se da ću biti ponovo pozvan. Sada ću igrati sa dodatnim motivom, da bih zaslužio novi poziv selektora, da vidi da sam vredan još koje utakmice u dresu Škotske - zaključio je Endru Konstadajn.