Oproštaj Toleta Karadžića od Antića: Veliki gospodin i stručnjak, poštovanja je uvek bilo između nas!


IZVOR: Republika - 06.04.2020 | 20:23


Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić za B92.net izjavio je da je odlazak Radomira Antića ogroman gubitak za fudbal.

Foto: Starsport

Radomir Antić i Tomislav Karadžić

Karadžić je bio na čelu FSS u doba dok je Antić bio selektor i vodio Srbiju do plasmana na Mundijal u Južnoj Africi.

Vest da je bivši trener španskih velikana Real Madrida, Barselone i madridskog Atletika preminuo u 71. godini zatekla je Karadžića.

- Tužan sam zbog poslednjih vesti. Radili smo zajedno dve godine, ostavio je dubok trag. Briljantno je vodio reprezentaciju... Na ovaj način izražavam saučešče njegovog porodici - izjavio je Karadžić za B92.net.

Od Antića su se oprostili brojni klubovi, fudbaleri i sportski radnici širom planete.

- Trenirao je najveće španske klubove, sva tri velikana. Veliki imidž je pravio za srpski fudbal i njegov odlazak je šteta za sve - istakao je nekadašnji predsednik FSS.

Ali i kompletna generacija "orlova" u tom kvalifikacionom ciklusu 2010. godine.

- Cela generacija koju je trenirao verujem da je tužno primila vest. Veoma su ga poštovali - rekao je Karadžić, koji se na svoju inicijativu dotakao i prekida saradnje sa Antićem.

- Mi iz FSS, bez obzira na onakav rastanak i nesporazume, sa Antićem međusobno nikada nismo prešli granice. Između nas uvek je bilo poštovanja, nikada loših stvari. I to bi trebalo naglasiti - zaključio je.