Senzacija posle 44 utakmice: Votfordov čas fudbala protiv prvaka Evrope, prvi poraz Liverpula u sezoni!


IZVOR: Republika - 29.02.2020 | 19:26 >> 19:32


Fudbaleri Votforda napravili su veliko iznenađenje u 28. kolu engleske Premijer lige pošto su na domaćem terenu savladali Liverpul sa čak 3:0.

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Votforda!

"Redsi" su tako ostali bez mogućnosti da osvoje Zlatni pehar, trofej namenjen osvajaču Premijer lige koji je sezonu završio bez poraza.

Domaćin je ušao nešto bolje u meč protiv favorita, pa je prvi i zapretio preko Delofeua koji je gađao malo preko prečke.



Usledio je hendikep za "stršljenove" pošto je Španac morao da napusti teren u prvom poluvremenu zbog teške povrede kolena.

I pored toga, Votford je u poslednjim trenucima prvog dela igre mogao da stigne do vođstva, ali je Dini propustio veliku šansu posle gužve u kaznenom prostoru Liverpula.

Uzvratili su "redsi" odmah na početku drugog poluvremena preko Robertsona čiji je udarac odbranio Foster, da bi u 54. minutu usledila kazna.

Dukure je iskoristio slabu reakciju odbrane Liverpula i asistirao ka Ismaili Saru koji se našao na pravom mestu u pravo vreme i savladao Alisona.



Nisu stigli gosti da se oporave od ovog šoka kada je usledio novi, šest minuta kasnije Votford je udvostručio prednost kada je Sar iskoristio odlično dodavanje Troja i sjajnim potezom prebacio loptu preko golmana.



Trgnuo se Liverpul i ubrzo zaigrao nešto angažovanije, Lalana je pokušao sa distance, no lopta je završila na stativi.

Nada "redsa" da mogu da izbegnu poraz trajala je sve do 72. minuta i velike greške Aleksandra-Arnolda nakon koje je Troj Dini zatresao nebranjeni deo mreže Alisona.

Liverpul i dalje ima zalihu koja je sasvim dovoljna da osvoji titulu na kraju sezone, čak 21 bod više od Mančester sitija koji ima utakmicu manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-1-23776', window);