Potresna ispovest legendarnog Kafua: Plačem svaki dan od kad sam izgubio sina, ne smem ni u sobu da mu uđem!


IZVOR: Republika - 02.11.2019 | 09:38


Legendarni brazilski fudbaler Kafu (49) doživeo je najveću moguću tragediju kada je pre dva meseca preminuo njegov sin Danilo (30).

Foto: Tanjug/AP

Kafu

Kafu je sa sinom Danilom i prijateljima igrao fudbal, kada je mladiću pozlilo. Uprkos naporima lekara u bolnici da ga spasu, Danilo je preminuo od posledica srčanog udara.

Šampion Evrope i sveta sa Milanom i dvostruki prvak planete sa Brazilom prvi put je govorio o toj tragediji.

- Danilo i ja smo bili u istoj ekipi, tokom pauze on je izašao, a ja sam nastavio da igram. Tri minuta kasnije video sam da se nešto događa pored terena - počeo je Kafu stravičnu ispovest u razgovoru za "Rekord" i nastavio:

- Video sam sina na zemlji i uspaničio se, jer je i ranije imao srčanih problema. Iz Hitne pomoći su nam rekli da dolaze za deset minuta, pa smo ga automobilom za pet minuta prebacili do bolnice. Stanje mu se pogoršavalo, a lekari su činili sve kako bi ga spasli - rekao je Kafu.

Kraj je bio tragičan.

- Posle sat i po borbe, doktor me je pozvao da me vidi nasamo, a ja sam mu rekao: 'Ne govorite mi ništa, sve znam'. Tada sam zaplakao i počeo da molim Boga da mi ne uzme dete - objasnio je Kafu. 

On je zatim pričao i o sahrani.

- Nikome ne želim da sahrani dete. Svakih pet dana mu idem na grob i još uvek ne shvatam šta se dogodilo. Još nisam skupio hrabrost da uđem u njegovu sobu. Ne mogu da opišem osećaj dok bacaš zemlju na svoje dete - naveo je on i priznao:

- Plačem, plačem i plačem! Plač je jedino što izlazi iz mene - završio je priču Kafu.