Sramno je kako mi je VAR ukrao gol


IZVOR: Emir SELMANI - 27.09.2019 | 03:11


Kada je nešto trebalo da se desi, ali zamalo nije, kažemo da je bilo za dlaku. Prosečna debljina ljudske dlake iznosi od 0,02 do 0,04 milimetra, kažu naučnici. A tehnologija je izračunala da je srpski napadač Luka Jović za trećinu (0,3) milimetra bio u ofsajdu na utakmici u kojoj je njegov Real sa 2:0 (1:0) savladao Osasunu u 6. kolu Primere.

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović

Luka je u 61. minutu zatresao mrežu i krenuo da se raduje, verujući da je postigao prvenac u dresu "kraljevskog kluba".

VAŽNA POBEDA

Međutim, radila je VAR tehnologija, a po internetu su krenule da kruže priče kako je superkompjuter dokazao da je Srbin za trećinu milimetra bio u ofsajdu. To je nešto što ljudsko oko čak i nakon pregledanja snimka ne bi moglo da primeti, pa zato i ne čudi što je Jović bio razočaran jer je zakinut za pogodak.

- Sramota je za šta su mi poništili gol - kratko je dan kasnije poručio Luka u poruci za Srpski telegraf, jer je tokom dana imao obaveze u Madridu.

Na Instagramu je napisao da nije srećan zbog toga što se nije upisao u strelce, ali da je zadovoljan zbog pobede tima.

- Važna pobeda večeras. Nisam srećan jer nisam postigao gol, ali znam da sam blizu prvog pogotka - poručio je bivši centarfor Zvezde.

Neverovatno je koliko napadač "orlova" nema sreće po dolasku u najveći klub na svetu. Poznato je da napadači žive od golova i da njihova igra umnogome zavisi od toga koliko često će pogađati u metu. Luka još nije probio led, pa je zbog toga neretko i na udaru španskih medija. Malerozan je bio i u 2. kolu protiv Valjadolida (1:1), kada je ušao sa klupe i glavom pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

LAV U KAVEZU

- Frustrirajuće veče, sve radi dobro, nema gola. Promašio je jednu veliku šansu nakon greške Raula Navasa, a onda ga je VAR za milimetar sprečio da se raduje. Ali Real je pobedio, za Jovića je najvažnije da se uklapa u sistem, golovi će doći - naveli su u španskim medijima.

List As povukao je zanimljivu paralelu.

- Napadač bez gola je kao ranjeni lav u kavezu - konstatovao je novinar ovog lista.