POBEDA JE IMPERATIV: Statistika jeste na strani domaćina, ali fudbal nije igra brojki - Šapčani veruju da je kriza prošlost!


IZVOR: Vladimir Vorih - 08.03.2024 | 17:05


Do kraja takmičarske godine je ostalo mnogo utakmica da se odigra, ali je već sada svaki bod zlata vredan.

Foto: FK Mačva Šabac
POBEDA JE IMPERATIV: Statistika jeste na strani domaćina, ali fudbal nije igra brojki - Šapčani veruju da je kriza prošlost!

Svakoj prvoligaškoj ekipi je ostalo još po sedam mečeva do kraja ligaškog dela takmičenja, a s obzirom da je bodovna razlika između ekipa, minimalna, jasno je da svaki naredni susret može i mora imati prefiks derbi meča.

 

Rivali u 24. takmičarskoj rundi šabačka Mačva i Metalac iz Gornjeg Milanovca tokom pvpg proleća ne znaju za uspeh. Popularni "čivijaši" su zabeležili jdan remi (OFK Vršac 0:0) i dva poraza (Inđija Toyo Tires 1:3 i GFK Sloboda 0:2), dok su Gornjomilanovčani samo za nijansu bolji s obzirom da su u deulima protiv Smedereva 1924 i OFK Vršaca stigli do jednog boda, dok su sa minimalnih 0:1 poraženi na novosadskoj "GAT Areni".

Uoči meča koji ima ogroman značaj, medijima su se obratili pomoćni trener Mačve Dragoslav Kostić i prvotimac Uroš Savković.

Trener Kostić očekuje da ekipa pokaže pravo lice i da konačno popravi realizaciju:

- Veoma spremno dočekujemo utakmicu protiv Metalca. Znamo da će biti teško, s obzirom da posle ovakvih rezultata može da se uđe u problem, ali mi taj problem nemamo i ja sam ubeđen da će momci, s obzirom koliko rade i kako treniraju izaći u nedelju na teren i pružiti maksimum, da ćemo ovoga puta imati i malo više sreće, da ćemo popraviti realizaciju i da ćemo tu utakmicu odigrati onako kako mi želimo a to je pobeda.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Sa druge strane Uroš Savković zna šta je potrebno da ekipa konačno stigne do prvog prolećnog trijumfa i nastavi borbu za plej-of fazu:

- Kriza rezultata je malo uticala na nas, ali smo se podigli posle utakmice protiv Inđije, a protiv Slobode iz Užica, želja je bila na visokom nivou, nismo imali puno dana za oporavak od Inđije, ali uspeli smo da se podignemo i fizički i psihički. Protiv Slobode smo odigrali fenomenalnu utakmicu, tako misli i čitava ekipa, sreća je izostala kao i splet okolnosti na samoj utakmici. Radujemo se Metalcu, dočekujemo ih u odličnom izdanju i atmosferi i nadamo se osvajanju tri boda.U nedelju želim da vidim agresivnu i napadačku Mačvu na terenu, trudićemo se da ubiduće tako i ostane.

Treba podsetiti da se meč na Gradskom stadionu u Šapcu igra u nedelju 10. marta sa početkom od 17 časova. Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trijumfom "čivijaša" u Gornjem Milanovcu rezultatom 2:1, a treba podsetiti da je u poslednjih pet duela dve ekipe koji su odigrani u Šapcu, Mačva slavila tri puta, dok su po jedan meč okončani podelom bodova i trijumfom Metalca. U navedenim susretima ostvaren je i gol količnik 6:4 u korist crveno-crnih.

 

 

 

BONUS VIDEO: