ISKUSNI ČUVAR MREŽE PONOVO U "SRPSKOJ ATINI": Može li prekaljeni golman da reši goruće pitanje novosadskog kluba?


IZVOR: Vladimir Vorih - 02.11.2023 | 16:42


Defanzivni problemi najveći su uzročnik trenutnog stanja u kolem se nalazi klub sa Detelinare.

Foto: Starsport
ISKUSNI ČUVAR MREŽE PONOVO U "SRPSKOJ ATINI": Može li prekaljeni golman da reši goruće pitanje novosadskog kluba?

Hrabro su fudbaleri RFK Novog Sada 1921 odigrali kup duel protiv gradskog rivala Vojvodine, koji je "stara dama" srpskog fudbala tek u finišu meče uspela da reši u svoju korist.

 

Na krilima prikazanog na stadionu "Karađorđe" jasno je da klub sa Detelinare može gajiti nade u bolja ostvarenja u nastavku šampionata u okviru Prve lige Srbije, a istovremeno klub jača redove na pozicijama koja su se očigledno pokazala kao problematična.

Naime, "kanarinci" su u prethodnih 13 prvenstvenih duela čak 24 puta vadili loptu iz mreže i po navedenom parametru su najneuspešniji kolektiv u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala. U tom cilju sportski sektor je odlučio da angažuje prekaljenog čuvara mreže, Goran Vukliša.

Reč je o tridesetšestogodišnjem golmanu koji na Detelinaru stiže kao slobodan igrač i koji se na vernost "kanarincima" obavezao do leta 2024.godine.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Za neprobojni bedem "kanarinaca" - Goran Vukliš

 

Vukliš je rođeni Banjalučanin, a tokom karijere je u Srbiji nastupao za Radnički iz Nove Pazove, OFK Beograd, Novi Pazar, novosadske klubove Kabel i Vojvodinu, kao i za surdulički Radnik.

Pored navedenih srpskih klubova, stajao je i na golu brojnih ekipa u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Pred fudbalerima RFK Novog Sada 1921 je izuzetno značajan susret kada je u pitanju borba za opstanak. Oni će dočekati gornjomilanovački Metalac u susretu u kojem će se poraženi naći pred ambisom srpskoligaškog fudbala.

 

 

 

BONUS VIDEO: