NIŠTA PORAZ, SAMO LEKCIJA: U polufinalu su načinili prvorazrednu senzaciju, ali je Ribnica u finalu bila nepremostiva prepreka - trofej ostao u Mionici!


IZVOR: Vladimir Vorih - 14.03.2023 | 18:09


Više se zaista nije moglo...

Foto: FK Stari Drugari
NIŠTA PORAZ, SAMO LEKCIJA: U polufinalu su načinili prvorazrednu senzaciju, ali je Ribnica u finalu bila nepremostiva prepreka - trofej ostao u Mionici!

Prethodnog vikenda, u nedelju 12. marta u Mionici je odigrana finalna utakmica Kupa Fudbalskog saveza opština Ljig i Mionica u kojoj su se sastale ekipe domaće Ribnice i najećeg iznenađenje ovosezonskog takmičenja Stari drugari iz Ljiga.

 

U polufinalnoj rundi, ekipa iz Ljiga koja se u aktuelnoj sezoni takmiči u okviru Međuopštinske lige Kolubara - grupa Zapad, načinila je prvorazrednu senzaciju eliminisavši tim koji se takmiči u višem rangu takmičenja, Kolubarskoj okružnoj ligi. Ekipa iz Ljiga je tokom navedenog susreta, pogotkom Dejanovića savladala ekipu Toplice u Donjoj Toplici minimalim rezultatom 1:0 čime je obezbeđen i plasman u finale i borbu za trofej.

Na krilima navedenog ostvarenja, Stari drugari su bez ikakvog pritiska otputovali u Mionicu sa nadom da se nojo iznenađenje može dogoditi, ali se ovoga puta pokazalo da se senzacije u fudbalu ne dešavaju baš svakodnevno.

Domaća Ribnica koja u aktuelnoj sezoni vodi veliku borbu za opstanak u Zoni Kolubarsko-mačvanskoj, pokazala je da je u ovom momentu kvalitetniji sastav od rivala iz Ljiga i ubedljivim trijumfom 4:0 stigla do kup trofeja.

- Kup FSO Ljig, Mionica, Finale:

Ribnica (Mionica) - Stari drugari (Ljig) 4:0

Foto: FK Stari Drugari

Iskusnija ekipa je stigla do trofeja

 

Kako su istakli po okonačnju meča u redovima Starih drugara, razočarenje usled krajnjeg ishoda finalnog meča, ne postoji, a jedini žal imaju što barem jednu od nekoliko stvorenih prilika nisu krunisali pogotkom.

Istovremeno su zahvalili svojim pristalicama koje su u velikom broju stigle u Mionicu i svih 90 minuta bodrili svoje ljubimce.

Fudbaleri Starih drugara sada se okreću prvenstvenim iskušenjima. Već narednog vikenda kreće i prolećna borba za bodove, a klub iz Ljiga u premijernom susretu Međuopštinske lige Kolubara - grupa Zapad na svom terenu dočekuje ekipu Rakac Stave. Meč je na programu u nedelju 19. marta sa početkom od 14.30 časova.

 

 

 

BONUS VIDEO: