PODRHTAVA TARA, USKOMEŠALA SE DRINA: Napadač superligaškog iskustva stigao u Bajinu Baštu!


IZVOR: Republika - 11.01.2023 | 19:03


Nakon prvog dela šampionata klub iz Bajine Bašte nalazi se na korak od istorijskog ostvarenja.

Foto: FK Višesava Bajina Bašta
PODRHTAVA TARA, USKOMEŠALA SE DRINA: Napadač superligaškog iskustva stigao u Bajinu Baštu!

Fudbalski klub Višesava iz Bajine Bašte jesenji deo šampionata u okviru Zlatiborske okružne lige okončao je na drugoj poziciji sa svega jednim bodom zaostatka u odnosu na lidera, ekipu Ježevice iz Velike Ježevice.

 

Svi u klubu nadaju se da će tokom predstojećeg proleća klub uspeti da nadomesti rezultatski deficit i da ostvari istorijski plasman u viši rang, Zonu Zapadno-moravsku.

U tom cilju klub je angažovao i prvo zimsko pojačanje. Reč je o Dušanu Jankoviću, iskusnom tridesetdevetogodišnjem napadaču koji je tokom karijere nastupao za brojne klubove i u elitnom rangu takmičenja.

Nakon stavljanja parafa na ugovor sa ekipom Višesave, Janković je izjavio:

- Bio sam u mnogim klubovima i sa skoro svakim sam ulazio u više rangove takmičenja. Nadam se da će se i ovde nastaviti tako, da Višesava konacnu uđe u Zonu. Drago mi je da su me zvali ljudi iz kluba, igrački kadar mi je poznat, sa nekima sam igrao neke sam trenirao.

Foto: FK Višesava Bajina Bašta

Pohod ka višem rangu

 

Sportski direktor kluba iz Bajine Bašte Nemanja Petrović, nije krio zadovoljstvo angažovanjem iskusnog fudbalera:

- Suvišno je trošiti reči kada je u pitanju Dušan. Bio je naša velika želja i u prethodnim prelaznim rokovima, ali sada su se konačno sklopile kockice i naše ambicije sa njegovim. Mnogo će nam značiti njegovo prisustvo kako na terenu, tako i van njega. Iskustvo i znanje koje Dušan poseduje značiće i našim mlađim igračima, koji će uz njega biti još bolji. Sa trenutnim igračkim kadrom i Dušanom, a nadamo se i još kojem pojačanju u toku prelaznog roka, šanse za za viši rang su nam jos vise uvećane u odnosu na konkurente.

Tokom bogate igračke kerijere Dušan Janković je nastupao za Slogu iz Bajine Bašte, čačanski Borac, OFK Beograd, Voždovac, požarevački Mladi radnik, užičku Slobodu, Zlatibor, Sevojno i Crnokosu iz Kosjerića iz koje i stiže u redove Višesave.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: