LIDER UPALIO MOTORE: Na "Old Traktor Areni" se kuju planovi za istorijsko ostvarenje! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.01.2023 | 21:52


"Traktoristi" upalili motore.

Foto: FK IMT
LIDER UPALIO MOTORE: Na "Old Traktor Areni" se kuju planovi za istorijsko ostvarenje! (FOTO GALERIJA)

Jesenji šampion Prve lige Srbije započeo je zimske pripreme od kojih svi u klubu imaju velika nadanja i očekuju da će se tokom predstojećeg proleća, ekipa po prvi put u svojoj istoriji naći u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala.

 

Novobeogradski IMT prvi deo šampionata okončao je sa skorom od 13 pobeda, četiri remija i dva poraza i u nastavak takmičenja ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na najbliže rivale, ekipe beogradskog Grafičara i pančevačkog Železničara.

Kada je reč o samoj sezoni, klub je odlično startovao. U uvodnih šest mečeva "Traktoristi" su ostvarili pet trijumfa, a jedini neuspeh zabeležili su na pomočnom terenu podno južne tribine "Marakane" kada ih je veliki rival Grafičar savladao rezultatom 0:1.

Polovinom oktobra meseca IMT je ušao u rezultatsku krizu. Na tri uzastopna meča nisu uspeli da ostvare trijumf. Remizirali su na domaćem terenu u duelu sa pančevačkim Železničarom 0:0, isti rezultat su ostvarili na gostovanju na "Švajcariji", a zatim su doživeli iznenađujući poraz od ekipe RFK Novi Sad 1921.

Ipak, u samom finišu sezone IMT je vezao tri trijumfa od kojih je najvažniji bio u poslednjem kolu nad ljutim rivalom ekipom Grafičara. Taj susret na stadionu u Vojođanskoj ulici "Trakstoristi" su sa ubedljivih 3:0 rešili u svoju korist čime ne samo da su obezbedili vodeću startnu poziciju pred odlučujuće prolećne borbe, već su i stekli šest bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, već pomenuti Grafičar i pančevački Železničar.

Trener Zoran Vasiljević izvršio je danas (9. januar) prozivku na popularnoj "Old Traktor Areni" i ekipa je odradila uvodni trening. POGLEDAJ GALERIJU

 

Ostaje da se vidi hoće li sastav koji se ubedljivo okitio jesenjim lovorikama, pretrpeti promene do starta nastavka šampionata koji je zakazan za 25. februar. U prvom prolećnom kolu fudbaleri IMT-a gostuju u Užicu ekipi GFK Slobode. Prvi meč ove dve ekipe odigran je na stadionu "kraj Studenjaka" u okviru 5. prvenstvenog kola, 26. avgusta prethodne godine i pripao je Novobeograđanima rezultatom 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Miloš Luković u 58. minutu susreta.

 

 

 

BONUS VIDEO: