POJAČANJA ZA VIŠI RANG: U Pančevu ne staju - na proleće sledi borba za južnobanatsku ligu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 03.12.2022 | 17:57


Pančevo postaje jedan od najfudbalskijih srpskih gradova.

Foto: FK Voja Gačić
POJAČANJA ZA VIŠI RANG: U Pančevu ne staju - na proleće sledi borba za južnobanatsku ligu!

Fudbaleri pančevačkog Železničara sa punim pravom pretenduju na plasman u elitni rang srpskog fudbala tokom predstojećeg proleća, ali još jedna ekipa iz grada na reci Tamiš pretenduje da naredne jeseni nastupi u višem rangu.

 

Fudbalski klub Voja Gačić tokom prethodne jeseni u okviru Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo ostvario je skor od šest pobeda i dva poraza i osvojenih 18 bodova bilo je dovoljno da bordo-plavi zauzmu treću poziciju sa dva boda manje u odnosu na lidera, ekipu Borca iz Sakula.

Ostvareni rezultati pančevačkoj ekipi svakako daju veliku priliku da se na proleće naredne godine uključe u ravnopravnu borbu kada je plasman u Drugu južnobanatsku ligu "Zapad" u pitanju. 

Tim povodom i rukovodstvo kluba je reagovalo, pa će igrački kadar FK Voja Gačić na proleće biti pojačan petoricom novih fudbalera. U pitanju su Gusti Ivanov, Ivan Kotlajić, Nenad Okuka, Selvidin Abu Abdulah i Miloš Ćirić.

treba napomenuti da je ekipa Voje Gačića nedavno ostvarila veliki uspeh trijumfom na "Prvom zimskom turniru" na kojem su u finalnom duelu nakon izvođenja jdanaesteraca savladali ekipu Budućnosti iz Banatskog Brestovca, ekipu koja je lider višeg ranga takmičenja i bi već naredne jeseni mogla da se nađe u Područnoj fudbalskoj ligi Pančeva.

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO: