O NJIMA SE GOVORI U SUPERLATIVU: Perjanice su Grafičara, a sanjaju o dresu Crvene zvezde!


IZVOR: Vladimir Vorih - 01.12.2022 | 14:15


Pred fudbalerima Grafičara je drugi susret na austrijskoj turneji nakon koje će svi članovi drugoplasirane ekipe prvoligaškog karavana krenuti na zasluženi zimski odmor.

Foto: RFK Grafičar
O NJIMA SE GOVORI U SUPERLATIVU: Perjanice su Grafičara, a sanjaju o dresu Crvene zvezde!

Pred fudbalerima Grafičara je proleće koje će, svi se u klubu nadaju, doneti istorijski rezultat. I pored bodovnog zaostatka za liderom ekipom novobeogradskog IMT-a, svi u redovima "Ljubičastih" nadaju se da će od naredne jeseni biti deo srpske fudbalske elite.

 

Prethodnu polusezonu klub je okončao sa 11 trijumfa i po četiri remija i poraza, a dvojica najistaknutijih u redovima "Grafosa" bili su Jovan Mituljikić najbolji strelac ekipe i Nikola Knežević igrač sa najviše asistencija kada su prvenstveni i kup mečevi u pitanju.

Foto: FK Grafičar

Jovan Mituljikić

 

Svoje utiske o učinjenom u prvoj polusezoni izneo je Jovan Mituljikić:

- Polusezona za mene i nije baš počela obećavajuće, jer sam bio povređen i trebalo mi je određeno vreme da steknem sigurnost u igri i da to na terenu bude baš onako kako ja želim i znam. Mislim da sam formu stigao tek u poslednje tri, četiri utakmice i žao mi je što to tako nije bilo od početka. Imam iskustva kada je reč o prvom timu, zajedno sa mojim bratom Nikolom bio sam deo zimskih priprema u januaru ove godine i zahvalan sam na prilici koja mi je pružena. Velika je čest biti među prvotimcima, raditi sa takvim igračima i družiti se s njima. Drago mi je što se o meni i Nikoli priča i što nas zvezdaši već znaju. Jedva čekamo da zaigramo za prvi tim i da opravdamo očekivanja najboljih navijača na svetu.

Foto: Instagram.com/crvenazvezdafk_os

Nikola Knežević

 

Zadovoljstvo učinjenim u prethodnim mesecima ističe i Nikola Knežević:

- Zadovoljan sam polusezonom, ali uvek težim ka tome da napredujem. Imponuju mi komentari da sam se tokom jeseni izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera PLS-a, ali ne opterećujem se time, već se trudim da na terenu iz meča u meč budem što bolji. Ista je situacija i kada je reč o mom fudbalskom napretku, mislim da ključ svega leži u radu. Na svakom treningu dajem maksimum, a onda je na utakmicama sve mnogo lakše. Kao i svakom Zvezdinom detetu, san mi je i želja da zaigram za prvi tim, da istrčim na Marakanu, ali polako, ne žurim nigde.

 

 

 

BONUS VIDEO: