OSTAJE ŽAL ŠTO NISMO POBEDILI: Marko Neđić nije krio zadovoljstvo nakon susreta sa Austrijancima! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 29.11.2022 | 23:37


Pobeda nije ostvarena, ali je zadovoljstvo prisutno.

Foto: Instagram.com/RFK Grafičar/printscreen
OSTAJE ŽAL ŠTO NISMO POBEDILI: Marko Neđić nije krio zadovoljstvo nakon susreta sa Austrijancima! (VIDEO)

Fudbaleri Grafičara odigrali su svoj prvi meč tokom austrijske turneje.

 

Podmlađeni sastav trenutno drugoplasirane ekipe srpskog prvoligaškog karavana remizirao je sa "B timom" Šturma iz Graca rezultatom 3:3, a pogotke za popularne "Grafose" postigli su Nikola Mituljikić koji se dva puta upisao u listu strelaca i Mateja Bubonja koji je mrežu austrijske ekipe zatresao u finišu susreta.

Nakon meča trener Grafičara Marko Neđić istakao je zadovoljstvo onim što su njegovi izabranici pružili tokom ovog susreta:

- Jako sam zadovoljan utakmicom. Utakmica je bila brza i dinamična što smo i želeli, a pre svega sam zadovoljan pristupom svih igrača. Dao sam priliku svima i svako je tu priliku iskoristio na svoj način. Ostaje žal jer smo imali mnogo šansi, promašili smo i penal, imali i stativu i prečku, ali svakako bilo je i mnogo dobrih stvari. Igrali smo visoki presing, stvorili smo mnogo dobrih akcija i jedino ostaje žal za pobedom.

Trener Neđić je ukratko objsnio i kakvu igru zahteva od svojih pulena:

- Mi želimo tako da igramo, visoko na polovini protivnika i da ih, što bi se reko "davimo" i da im ne dozvolimo da mnogo igraju na našoj polovini. To smo uspevali u današnjoj utakmici, posebno u prvih 60 minuta igre kada smo stvorili mnogo šansi i u potpunosti kontrolisali utakmicu. Jednostavno momcima nemam šta da zamerim i samo ću još jednom ponoviti da ostaje žal što dobru igru nismo krunisali pobedom.

 

 

U petak 2. decembra sledi i drugi meč u kojem će Grafičar odmeriti snage sa ekipom Liferinga, timom koji suštinski predstavlja "B tim" ekipe Salcburga.

 

BONUS VIDEO: