Iskusni napadač iz Ugrinovaca 18. godinu za redom u istom dresu priželjkije srebrni jubilej na istom mestu: Bogdanović slavi punoletstvo golovima! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 05.10.2022 | 11:05


Odlučujući momenat da ostane veran jednom timu je promena životne sredine. Od kada se doselio iz Vranja, od prvog dana u Sinđeliću osetio je da pripada klubu iz Ugrinovaca, zato je tu i danas.

Foto: Privatna arhiva/Branislav Bogdanović
Iskusni napadač iz Ugrinovaca 18. godinu za redom u istom dresu priželjkije srebrni jubilej na istom mestu: Bogdanović slavi punoletstvo golovima! (FOTO GALERIJA)

Takmičarska godina, 18. po redu, u istom timu. Kapiten i ubedljivo najiskusniji igrač Sinđelića iz Ugrinovaca punoletstvo u istom dresu proslavlja – golovima.

 

- Kako drugačije kada sam napadač – uz osmeh se naglas pita centarfor Branislav Bogdanović za portal Republika.rs.

Retke su priče poput Vaše o takvoj sportskoj ljubavi prema jednoj ekipi.

- Bilo je sporadičnih pokušaja da promenim fudbalsku sredinu, međutim...

Međutim...?

- Onog trenutka kada sam se preselio u iz Vranja u Ugrinovce, od prvog dana u Sinđeliću nisam više razmišljao o novom klubu.

Bilo je to daleke 2004. godine.

- Pamtim sve.

Puno je anegdota sa terena.

- Nemam pravi odgovor na ovo pitanje. Šalim se, mnogo je utakmica priča i pričica koje bih mogao da ispričam u rubrici „omiljeni meč“, ali ne bih ništa posebno apostrofirao.

Svaka fudbalska godina u Sinđeliću za Vas je posebna?

- Uporni ste pa ću da kažem – koliko me sećanje služi utakmica sa Studenskim gradom pre par godina za plasman u Prvu beogradsku ligu je duel za pamćenje. POGLEDAJ GALERIJU

 

Čovek odluke, po navici, naravno – Vi?

- Nisam usamljen u napadu. Društvo mi bukvalno pravi Bojana Petrović koji se do sada u strelce upisao šest puta.

Ispred Petrovića ste na listi strelaca?

- Tako kaže statistika. U sedam kola postigao sam osam golova, od toga tri pogotka u poslednjoj utakmici protiv PIK-a.

Vas dvojica se takmičite ko će više golova da postigne?

- Ne, ne, samo volimo da dajemo golove. Ko će biti prvi strelac ekipe zaista nam je nebitno.

Bitno je da je Sinđelić počeo da pobeđuje.

- U poslednja dva kola smo sastavili tim upisali dva trijumfa. Došlo je devet novih igrača koji su se kasnije priključili okosnici tima. Ali, krenulo je.

Ekipa je konačno kompletirana?

- U svim linijama tima imamo dobre fudbalere: Slavkio Marić, Aleksandar Petrović, klinci Nikola Popović, Stefan Radovanović, Stefan Đorđević... mogu da povedu Sinđelić ka vrhu tabele.

Ključni čovek za uspeh je ipak - trener.

- Legenda kluba, logično šef stručnog štaba, Goran Pejaković, jedini koji je duže od mene u klubu. U Ugrinovcima je 25 godina. POGLEDAJ GALERIJU

 

Sledeće kolo ste slobodni?

- Imamo dovoljno vremena da se spremimo za nove takmičarske izazove.

Prvi u nizu, posle mini odmora – Železnik.

- Nemam puno informacija o sledećem rivalu, ali trenutni plasman dokazuje da dobro igraju i znaju šta žele ove takmičarske godine.

Lepo im je na trećem mestu?

- Svakoj ekipi bi bilo.

„Lavovi“ iz predgrađa su suparnik po meri?

- Očekujem otvorenu utakmicu kakva je, uostalom, svaka u ovom rangu takmičenja.

Oćekujete i dobar plasman Sinđelića.

- Neću da prognoziram da bude da smo obećali pa slučajno ne ispunimo ono za šta imamo šansu. Igramo meč po meč, skupljamo bodove, da li možemo u borbu i za viši rang, pokazaće vreme – oprezan je napadač tima iz Ugrinovaca.

Branislav Bogdanović slavi punoletstvo na terenu, spreman da u svom Sinđeliću proslavi i srebrni jubilej samo da ga zdravlje posluži.

RANG ZA UŽIVANJE

Zanimljivo takmičenje

Liga samo na prvi pogled može da zavara.

-U ovom rangu takmičenja se igra fudbal! Prelistajte protokole timova, imena igrača su za poštovanje. Međutim, sve su to ekipe koje je tranzicija i sveopšta kriza u društvu koja se odrazila i na oblast sporta pošteno „ošinula“. Ima nas zbog kojih se lopta „kotrlja“ na malim terenima – iskren je Bogdanivić.

 

BONUS VIDEO: