MRZEĆETE SEBE ŠTO NISTE RANIJE ZNALE OVIH ŠEST TRIKOVA ZA KUHINJU: Zaboravite na čišćenje i mučenje - OVO OLAKŠAVA ŽIVOT


IZVOR: N.J. - 12.08.2023 | 11:15


Ako mrzite da čistite kuhinju, evo nekoliko trikova koji će vam olakšati svakodnevnicu.

Foto: printscreen/instagram/creativeexplained
MRZEĆETE SEBE ŠTO NISTE RANIJE ZNALE OVIH ŠEST TRIKOVA ZA KUHINJU: Zaboravite na čišćenje i mučenje - OVO OLAKŠAVA ŽIVOT

Ove trikove svi morate znati! Verujte da stvarno olakšavaju život, a uz sodu bikarbonu, sirće i limun svaka masnoća i prljavština biće zaboravljena. Pogledajte šest trikova koje morate probati.

1. Prljav tiganj od prženja

Polovinu limuna stavite u tiganj, pospite sodom bikarbonom i sirćetom, samo operite nakon par minuta jer će sirće sve "pojesti", neće ostati ni trunke.

2. Plastična i drvena daska

Pospite drvenu dasku kašikom soli, stavite malo limuna i njim istrljajte. Na plastičnu dasku stavite sodu bikarbonu, sirće i istrljajte takođe limunom.

3. Kako očititi posude od meda i drugih lepljivih proizvoda

Kada stavljate med u neke kolače na primer i stoji vam u metalnoj činiji, da se ne biste mučili da to posle izvadite, jednostavno pre stavljanja meda u nešto nauljite posudu.

Foto: Shutterstock

Med u činiji

4. Kako da se sir ne zaglavi u rende

Pre nego što rendate sir naprskajte malo ulja u spreju. Tako neće biti ostataka koji će se zaglaviti.

5. Kuvalo za vodu

Ostatke od kamenca iz kuvala za vodu skinite tako što sipate malo sirćeta i sode bikarbone, pustite da prokuva. Nakon toga dva puta sipajte samo čistu vodu i kad prokuva prospite.

Foto: youtube.com/Kako

Kuvalo za vodu

6. Rerna 

Pomešajte sodu bikarbonu i sirće, pa napravite pastu. Time čistite masne delove rerne, a potom sve isperite i prebrišite vlažnom krpom.

Da li ste probali neke od ovih trikova?

BONUS VIDEO: