RECEPT ZA POHOVANI HLEB PUNJEN PILETINOM: Pravi se nikad lakše, idealno ako imate iznenadne GOSTE!


IZVOR: M.O. - 04.10.2023 | 20:20


Odlični su za večeru.

Foto: youtube/printscreen/ Samina Food Story
RECEPT ZA POHOVANI HLEB PUNJEN PILETINOM: Pravi se nikad lakše, idealno ako imate iznenadne GOSTE!

Ako nemate više ideje šta da spremate za večeru, ovo je idealan recept. Idealan kada vam dolaze gosti ili želite vašim najmlađim udovoljite. 

Ovo jelo sa piletinom će sve oduševiti!

Sastojci: 

  • Jedan čen belog luka,
  • 300 g belog mesa,
  • jedna ili dve kašičice tucane paprike,
  • jedna ili dve kašičice slatke paprike,
  • dve kašičice kumina,
  • dva crnog luka,  
  • dve paprike, 
  • jedan paradajz, 
  • jedna kriška tvrdog ili topljenog sira, 
  • tri tosta hleba, 
  • dva jajeta,
  • prezle.

Foto: youtube/printscreen/ Samina Food Story

Pohovani hleb punjen piletinom

Za preliv: 

  • Četiri kašike majoneza, 
  • dve kašike kečapa,
  • jedna kašika čili sosa, 
  • pola čaše soka od limuna.

Priprema:

Na ulju propržite mleveni beli luk nekih 20 sekundi, pa dodajte belo meso isecečno na kockice. Začinite tucanom i slatkom paprikom, kuminom i posolite. Kratko propržite, pa sipajte vodu i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake i promešajte. Paradajzu sklonite semenke, pa isecite na trake, a onda dodajte u smesu. Zatim dodajte i sir i promešajte, pa krčkajte dok se sir ne istopi. Tost hlebu isecite ivice, pa ga uzmite neki kalup u obliku kruga i isecite oblike. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ispohujte, a zatim presecite na pola. Unutrašnjost premažite majonezom, pa napunite nadevom od piletine. Možete da napravite i preliv tako što ćete pomešati majonez, kečap, sok od limuna, biber, so i čili sos. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: