RECEPT ZA DOMAĆE KIFLICE: Ukusne i SVEŽE ostaju i po nekoliko dana!


IZVOR: M.O. - 21.08.2023 | 21:00


Ovaj recept morate već večeras da isprobate!

Foto: youtube/printscreen/ Cookist Wow
RECEPT ZA DOMAĆE KIFLICE: Ukusne i SVEŽE ostaju i po nekoliko dana!

Nema osobe koja ne voli domaće kiflice. One su nezaobilazan deo svakog posluženja na raznim slavljima, bez obzira da li su slane ili slatke. Prateći recept koji sledi, možete ih napuniti po svom izboru - sirom, džemom ili čak pica nadevom. Testo je neverovatno mekano što daje ovim kiflicama neverovatan ukus.

Foto: youtube/printscreen/ Cookist Wow

Najbolji recept za domaće kiflice.

 

Sastojci:

  • 400 ml  toplog mleka
  • 100 g šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 600 g brašna 
  • 100 g putera, rastopljenog
  • mleko i puter za premazivanje

Priprema:

U činiji pomešajte toplo mleko, šećer i instant kvasac. Dobro umutite i ostavite da odstoji 10 minuta. Sipajte ulje, dodajte jaje i vanilin šećer, pa umutiti da se sjedini. Umešajte brašno i so, pa počnite da mešate testo varjačom. Zatim nastavite da ga mesite rukama dok se ne sjedini. Dodajte puter i nastavite da mesite dok ne dobijete elastično testo. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 sat.
Dobijeno testo podeliti na 10-12 delova i svaki deo uvaljati u lopticu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Svaku lopticu razvaljajte u dugačak ovalni oblik. Presavijte oval na pola po dužini i urolajte da dobijete kiflicu. Nastavite sa preostalim testom. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Kiflice premažite mlekom i pecite 25 minuta. Kada su gotove, premažite svaku kiflicuputerom i uživajte!

BONUS VIDEO: