LAZANJE OD POHOVANIH TIKVICA: Ovakvu fantaziju još niste probali, toliko je SOČNO da se topi u ustima!


IZVOR: M.O. - 09.08.2023 | 13:30


Nikad brži i jednostavniji recept.

Foto: youtube/printscreen/How to Make Zucchini Lasagna
LAZANJE OD POHOVANIH TIKVICA: Ovakvu fantaziju još niste probali, toliko je SOČNO da se topi u ustima!

Svima su dobro poznate lazanje. Italijansko jelo koje mnogi obožavaju, sada ćete moći da pravite i na drugačiji način. 

Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete. 

Foto: youtube/printscreen/How to Make Zucchini Lasagna

Lazanje od pohovanih tikvica.

 

Sastojci: 

  • 1 tikvica
  • 180 g sira
  • 50 g prezli
  • 1-2 kašičice italijanskog začina 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 120 g slanine ili pršute 

Priprema: 

Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO: