DUGO OČEKIVANA PROMENA VREMENA KONAČNO ZAKUCALA NA VRATA? Sunčano i toplo, a kiša će padati samo u OVIM delovima Srbije!

Autor:

Vesti

25.05.2024

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna dnevna temperatura do 28 stepeni!

DUGO OČEKIVANA PROMENA VREMENA KONAČNO ZAKUCALA NA VRATA? Sunčano i toplo, a kiša će padati samo u OVIM delovima Srbije!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U subotu ujutro u Srbiji se očekuje vedro i sveže vreme, sa slabim do umerenim jugoistočnim vetrom. U većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale. Tokom dana se prognozira sunčano i toplije vreme, sa jutarnjom temperaturom od 7 do 13°C, dok će maksimalna dnevna temperatura iznositi od 24 do 28°C.

Na jugu i jugozapadu zemlje biće promenljivo oblačno, sa povremenim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U košavskom području se očekuje pojačanje jugoistočnog vetra.

U glavnom gradu, Beogradu, takođe se predviđa sunčano i toplije vreme. Slab do umeren jugoistočni vetar će tokom dana biti u pojačanju. Jutarnja temperatura u Beogradu će iznositi 13°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti 27°C.

Ova vremenska prognoza donosi optimizam za subotnje aktivnosti širom Srbije, uz naglašavanje toplijeg vremena i pretežno sunčanih intervala. Ipak, važno je imati na umu regionalne razlike koje mogu rezultirati lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Svi koji planiraju aktivnosti na otvorenom mogu se radovati povoljnim vremenskim uslovima, dok bi oni na jugu i jugozapadu trebalo da budu spremni na promenljive vremenske prilike.

Najava RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će se stabilizacija vremena nastaviti i početkom sledeće sedmice, donoseći tako period sunčanih i toplih dana širom Srbije.


Očekuje se da će ova vremenska prognoza obradovati ljubitelje sunčanih vikenda i prijatnih temperatura, dok će onima na jugozapadu i jugu zemlje pružiti priliku da se pripreme za moguće kratkotrajne kiše, pljuskove i grmljavinu. Svi ostali mogu planirati aktivnosti na otvorenom uz očekivano povoljne vremenske uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading