STIGLO UPOZORENJE RHMZ: Evo u kojim gradovima se očekuju jaki gromovi, a moguć i grad

Autor:

Vesti

22.05.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju danas očekuje visoka relativna vlažnost vazduha.

STIGLO UPOZORENJE RHMZ: Evo u kojim gradovima se očekuju jaki gromovi, a moguć i grad

Foto: RINA

Danas se očekuje nestabilno vreme širom Srbije, praćeno lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na udaru nevremena trenutno se nalazi Kraljevo, dok se u narednih pola sata do dva sata očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa obilnim pljuskovima u širem području Kruševca, Kragujevca, Niša, Pirota, Jagodine i Despotovca.

Lokalno se prognozira padavine od preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, što može rezultirati urbanih poplavama, bujičnim izlivanjima manjih tokova i potoka. Srećom, ne postoji opasnost od izlivanja srednjih i većih reka.


Ranije tokom dana, nevreme je pogodilo Leskovac, Aleksinac i mnoge druge predele jugozapadne, jugoistočne, centralne i istočne Srbije, Pomoravlja, Podunavlja i delova Šumadije i Banata.

U nastavku poslepodneva, očekuje se nestabilno vreme širom Srbije, sa mogućim kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Postojaće uslovi za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, obilnim pljuskovima i jakim gromovima.

Pored nestabilnog vremena, Srbiju danas očekuje visoka relativna vlažnost vazduha, što će dodatno otežati situaciju. Trenutne temperature se kreću od 20 do 26°C, dok je u Beogradu izmereno 24°C. Zlatibor i Sjenica mere 18°C, dok je na Kopaoniku zabeleženo 8°C.

Ove prognoze zahtevaju dodatni oprez i pažnju kako bi se izbegle potencijalne nepogode i nevolje uzrokovane vremenskim prilikama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading