KADA TOPLOJ ČOKOLADI DODATE PUDING I KEKS NASTANE SAVRŠENSTVO: Najbolji recept za uživanje u hladnim danima


IZVOR: N.J. - 28.11.2022 | 09:22


Vreme je da probate ovo savršenstvo ukusa.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Nino's Home
KADA TOPLOJ ČOKOLADI DODATE PUDING I KEKS NASTANE SAVRŠENSTVO: Najbolji recept za uživanje u hladnim danima

Postoje mnogobrojne verzije tople čokolade, ali ovo je jedna od boljih. Ukus je intezivan, ali ne previše, ima sastojaka baš koliko treba, a vi ćete sigurno uživati u ovoj poslastici. Recept će vas oduševiti, a ostalo vam je samo da ga probate.

Potrebno vam je: 

15 keksića

0,7 l mleka

50 grama pudinga od čokolade

200 grama šlag pene

200 grama crne čokolade

50 grama bele čokolade

šarene mrvice

3 kašika šećera

Foto: Shutterstock

Priprema kolača na radnoj površini

Priprema:

Staviti mleko da provri. Dodati u njega crnu čokoladu da se topi. Kad se otopi, umutiti puding, sa malo mleka i šećera, pa dodati u mleko. Posle nekoliko minuta skloniti sa vatre. Pripremiti čaše za dezert. Na dno čaše staviti keks (možete staviti i mleveni keks), zatim u čaše sipati otopljenu čokoladu sa mlekom i pudingom. Kada se malo ohladi čokolada, ona uhvati koricu. Umutiti šlag, sa običnom ili kiselom vodom, i ukrasiti dezert. Preko narendate belu čokoladu i dodati šarene čokoladne mrvice. Takođe, možete ukrasiti na razne načine. Umesto običnog keksa, možete staviti i bilo koji drugi, možete čak dodati i voće...maline, višnje, jagode, kupine. Slatkiš je gotov za oko 15 minuta, prenosi "Bonaptit". Preostalo vam je samo da uživate u ovom neverovatnom slatkišu.

Prijatno!

BONUS VIDEO: