(RECEPT) Posna peciva od jednog testa puno različitog ukusa i oblika


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 08.12.2020 | 17:21


Sto različitih ukusa, mirisa i oblika od samo jednog testa. Možete puniti i slatko sa džemom, kremom, orasima, makom...ili sa kulenom, sirom, pavlakom, kajmakom..naravno ako ne postite.

Foto: serpica.net

Foto: Ilustracija

Sastojci i priprema:

 

  • 50 gr. svežeg kvasca
  • 600 ml. mlake vode
  • 200 ml. ulja
  • od 1.200 do 1.400 gr. brašna (zamesiti meko testo)
  • tip 400 ili tip 500, meko brašno
  • 2 kašičice šećera
  • 2,5 kašičice soli

Izmešati kvasac u vodi sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i so tek kad ste dodali brašno.

Ostaviti testo da stoji 10 minuta. Podeliti na  jufke(pogledajte video)zavisi koliko različitog peciva želite praviti.

Od osatlih sastojaka:

Dodatno ulja jer premazujem pecivo pre pečenja i posle pečenja, vruće.

1. pecivo dupli pužić

  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika maka

2. pecivo pogačice sa belim lukom

  • 50 gr. margarina
  • malo belog luka u prahu
  • prstohvat suvog začina vegete

3. pecivo pužići sa ajvarom

  • 5 kašika ajvara
  • 1 kašika ljute tucane paprike(ne mora)

4. pecivo lisnati štapići sa kečapom i origanom (pizza ukus)

  • 100 gr. kečapa
  • 1 kašičica origana ili bosiljka (može i više)
  • 100 gr. margarina

5. pecivo kiflice sa spanaćem i belim lukom

  • 150 gr. spanaća (svež ili zamrznut) svež malo prokuvajte
  • so
  • pola kašičice belog luka u prahu ili svež
  • 100 gr. margarina

Margarin u receptu koristim rendan na testo pre oblikovanja peciva. (VIDI VIDEO) SVA PECIVA SE PEKU OKO 30 MINUTA NA 200 STEPENI. PRE PEČENJA OSTAVITE DA NADOĐU POLA SATA.


Prijatno!