GENIJALAN TRIK: Oljuštite kobasicu u jednom potezu!


IZVOR: Stil.kurir.rs, Republika - 09.09.2020 | 12:54


Suva kobasica spada među tražene prerađevine koje su u mnogim domovima redovno na trpezi. Međutim, nije uvek lako skinuti njen iritantni omot. Koliko god da se trudimo, ne uspevamo, a pritom se nerviramo.

Foto: youtube.com/Rokaj RobijoHD

Svi to radimo na teži način

Stoga, donosimo vam jedan trik koji će vam skratiti muke. 

Jednostavno stavite je kratko pod mlaz vruće vode. Toplota će opustiti opnu i glatko ćete je skinuti sa kobasice.

Na šta da obratite pažnju kod kupovine?

Kao prvo, ako je površina kobasice ili salame lepljiva, a ne glatka i sjajna, nemojte je kupovati. Promena boje na rubovima u tamniju, sivkastu ili zelenkastu pokazuje da je reč o proizvodu koji nije svež ili nije dobro skladištena, te postoji mogućnost da je počela da se kvari. 

 
$bp("Brid_99655512", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Takođe, ako odlučite da kobasice stavite u duboko zamrzavanje, imajte na umu da ih tamo ne bi trebalo držati duže od dva meseca jer će izgubiti na kvalitetu ukusa i teksturi.