KRVAVA NOĆ U ALEKSINCU: Mladić izboden nožem jer je branio devojčice od silovatelja


IZVOR: Telegraf, Republika - 13.08.2018 | 11:09


Aleksinčanin Dušan Milatović (29) zadobio je noćas više posekotina nanetih nožem dok je, kako tvrdi, branio dve devojčice od trojice silovatelja.

Foto: ST/V. LUKIĆ

On je nakon zbrinjavanja u aleksinačkoj Opštoj bolnici prebačen u niški Klinički centar, i prema prvim informacijama reč je uglavnom o površinskim ranama po rukama i nogama.

Milatović tvrdi da se stravično događaj odigrao oko tri sata iza ponoći u parku u neposrednoj blizini autobuske stanice u ovom gradu.

- Džogirao sam kroz park kada sam čuo zapomaganje nekog deteta. Krenuo sam u pravcu iz kog je dopirala vriska i video starijeg čoveka kako pokušava da siluje devojčicu uzrasta od sedam do deset godina.

- Dete je pokušavalo da mu se istrgne, odeća joj je bila pocepana. Pritrčao sam mu u nameri da odbranim malu kada su iz mraka iskočila još dvojica sa još jednom devojčicom sličnog uzrasta. Skočio sam na njih, kada su izvadili noževe i napali me. Borio sam se sa svom trojicom, a deci sam doviknuo da beže, što su one i učinile – opisuje navodni napad na maloletnice Milatović.

Dodaje, da mu je tokom sukoba jedan od napadača prišao s leđa i udario ga nečim nakon čega je izgubio svest i da je sledeće čega se seća da je u bolnici.

U niškoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je došlo do tuče u Aleksincu, te da je jedna osoba povređena, ali da nikakvu prijavu pokušaja silovanja nemaju. Kako saznajemo, radi se na proveri verodostojnosti Milatovićevih navoda.