OTKRIVENI DETALJI SLUČAJA NESTANKA STEFANA CVETKOVIĆA: Čudni pozivi iz Prištine i inostranstva


IZVOR: Republika - 15.06.2018 | 14:47


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je danas nekoliko detalja do kojih je do sada došla istraga slučaja nestanka novinara Stefana Cvetkovića, u kojem ima "dosta nelogičnosti, čudnih stvari...".

Foto: youtube.com/ BCNovosti

Stefan Cvetković

Na pitanje Insajdera kako to da je konferencija za novinare zakazana a da onda nisu mogli da budu otkriveni detalji a implicirano je da je priča izmišljena, i da li jeste ili nije, Vučić kaže:

Vučić kaže da je ustanovljeno više čudnih razgovora sa teritorije Kosova i Metohije, "čudnih povezivanja", o čemu će, kaže, nadležni organi da vode računa, kao i "sa nekim drugim licima, koja se nalaze na teritoriji nekih drugih stranih zemalja".

- Da li je nešto inscenirano, uz nečije znanje ili ne sasvim uz znanje gospodina Cvetkovića, to će istraga da utvrdi - dodao je.

Da je bilo mnogo toga čudnog od početka, mi smo to, kaže, znali ali nismo smeli da kažemo.


- Ne daj Bože da se bilo šta loše desilo rekli biste da smo zlikovci, krivci - i to svi bez razlike i ne prvi put već po ko zna koji put - kaže predsednik Srbije. 

- Ima mnogo detalja, pretpostavljam da vam neki nisu jasni. Mislim da je ljudima najvažnija vest, i zato je sazvana konferencija za novinare, da obavestim da je čovek živ i zdrav. Vaš medij i svi drugi su nas obaveštavali da je prošlo 30 sati, a da nikakvi rezultati nisu postignuti. Prošlo je 30 sati, a rezultata ima i mislim da nema važnije vesti da se sazove konferencija za novinare - rekao je u odgovor na pitanje Insajdera kako to da je konferencija za novinare zakazana a da onda nisu mogli da budu otkriveni detalji a implicirano je da je priča izmišljena, i da li jeste ili nije. 

- Ponašali smo se ozbiljno i odgovorno a o daljem toku istrage obaveštavaće vas ministar Stefanović. Meni je bilo važno da se obratim javnosti, kao što sam i juče, kada su bili loši nalazi. Noćas smo svi radili do kasno, čitali smo sve papire, svi smo se trudili da uočimo neku nelogičnost i došli smo do nekih tragova da su neka lica imala saznanja da je on živ i zdrav ali nisu imali potrebu da misle na njega - dodao je on.

Prema njegovim rečima, građani su svakako zadovoljni dok "neki političari nisu". 

- Njih mi je posebno žao. Sad mogu da im kažem - idite na Ohrid, u Njujork, Veronu ..... sad su na redu naši momci da pobeđuju u fudbalu, vi ste ionako sve promašili... - rekao je Vučić, govoreći o onima koji su insinuirali odgovornost države za nestanak Cvetkovića.