ŽDROKINCI UBIJENI ZBOG SMRTI OBAVEŠTAJCA!


IZVOR: Ekipa Srpskog telegrafa - 12.06.2018 | 05:33


Ždrokinci ubijeni iz osvete zbog likvidacije bivšeg južnoafričkog agenta na Novom Beogradu. Kako Srpski telegraf saznaje, likvidacija Dejana Stankovića (71) zvanog Ždrokinac i njegovog sina Vojina (41) u Kruševcu direktno je povezana sa ubistvom stranog obaveštajnog agenta i crnogorskog državljanina Gorgija Džordža Darmanovića (58) početkom maja.

Foto: facebook.com/Vojin Stankovic

Vojin Stanković

Legija stranaca

- Dejan Stanković, koji je izrešetan prošle nedelje u naselju Prnjavor u Kruševcu, uz pomoć još jedne neidentifikovane osobe ubio je južnoafričkog agenta Džordža Darmanovića. Pretpostavlja se da su Ždrokinac, kao i njegov sin Vojin, koji je ubijen u sačekuši pre mesec dana, likvidirani iz odmazde zbog ubistva tajnog agenta - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Sumnja se da je motiv ubistva Darmanovića povezan sa boravkom Dejana i njegovog brata blizanca, koji se takođe zove Vojin, u Južnoj Africi.

Dejan se sa bratom jedno vreme skrivao u Južnoj Africi, gde je verovatno upoznao i Darmanovića

- Braća su osuđivana zbog raznih krivičnih dela u Srbiji i okolini, a nakon jedne pljačke utočište su pronašli u Južnoj Africi, gde su navodno završili u Legiji stranaca, a potom i radili u obezbeđenju tadašnjeg predsednika te države. Pretpostavlja se da su tamo i upoznali Darmanovića - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ovome ide u prilog i to što su stariji Stanković i njegov sin likvidirani na gotovo identičan način.

Foto: Republika

- Obojica su ubijena u sačekušama usred bela dana, u samo mesec dana razmaka. Mediji su Darmanovićevo ubistvo dovodili u vezu sa kriminalnim grupama koje se bave švercom droge u Johanesburgu, pa nije isključeno da su se stariji Stankovići tokom boravka u Južnoj Africi priklonili tamošnjoj mafiji i da je to jedan od motiva ovog zločina - priča izvor.

Pali i pomagači

Policija je do saznanja da iza ubistva Džordža Darmanovića stoji Dejan Stanković došla nakon što su pre nekoliko dana u Beogradu uhapšeni pomagači S. M. (63) i S. Đ. (44) iz Kruševca, koji su pružali logističku podršku atentatorima tokom likvidacije. Tom prilikom uhapšen je i M. V. (35) zbog sumnje da je falsifikovao dokumenta, a nakon provera utvrđeno je da je za njim raspisana poternica zbog ubistva u BiH.